måndag, januari 09, 2006

Detta har hänt...

Fredag & lördag
Helgen som gick är en svart helg i min almanacka. Fasteprojektet höll på att göra mig tokig. Det slutade i känsloinflation och jag orkade inte göra ett skit. Vi hade barnvakt vilket alla som är föräldrar vet är primetime och tid för kul... vi satt i soffan och höll käft. Min kära fru klarade det klanderfritt. Det enda som störde henne var mit konstanta naggande om hur jävla tråkigt det var, min ledvärk, min misär och mitt lidande var bortom alla gränser tyckte jag. Patetiskt tyckte hon eftersom jag innan start själv tillskrev mig rollen som den store stöttepelaren. nuf said, jag ska inte tjata mer om denna skit (även om det verkade finnas ett stort intresse för just detta ämne).

Söndag
på söndagen var the family och min kompis A på hundmässan som var i stan, på svenska mässan. Vi hade hoppats på värsta freakshowen eftersom så dedikerade hundägare har något läskigt över sig. Alla är världens bästa hundägare. Tänk er tusen världens-bästa-hundägare på ett ställe, som minsann ska visa att deras lilla ögonsten är bäst. De är som "fotbollsfarsor". Skriker och gapar och tar en jävla massa plats. Festligt värre.

Tyvärr var vi lite sena in så det mesta var redan över. Det var bara en massa försäljare av hundrelaterade produkter i varierande smaklöshetsgrad överallt. Här och där fanns ett bord med hundägare som satt och såg tomma ut i blicken. Jag har sett det förr, på Roskildes sista dag när alla vet att det inte finns nån återvändo. Att väntan på nästa år precis börjat.

Lätt modstulna promenerade vi omkring och hittade till slut några pudelägare. Det är den sjukaste ägartypen. De frisserar sina pudlar som om de vore några jävla bonsaiträd. Den ena pudeln hade rakade bollar över hela kroppen och toppade med en sjukt stor pung som jag tyckte det vore roligt att ha kort på men ägaren tyckte att vi skulle ta kort framifrån. Vi kunde inte med att förklara våra intentioner. Sedan såg vi en "show" där några tjejer visade upp hur duktiga deras jyckar var. En tjej hade sminkat morrhår och nos i ansiktet och dansade med sin hund till "Skönheten och odjuret" jag rös och gapflabbade omvartannat. A fällde några dräpare och jag såg hur kvinnan brdvid hatade oss.

Juniorette tyckte det var kul fast hon kollade mer på folket än på hundarna. Jag förstår henne - entusiaster i alla former är kul men hund/kattentusiaster är väldigt speciella.

En extra bonus var att A köpte en tokkitschig plånka med just pudelmotiv. En svart stekarpudel framför en veteranbil och med lite diskret blingbling runt halsen. Hade det funnits i herrmodell hade det varit ett säkert köp.Måndag
Idag var jag med i "Kafferepet" i P3:s Christer. Det var spännande och väldigt roligt. Jag var faktiskt inte särskilt nervös idag men jag var lite spänd igår. Jag trodde själv att jag skulle fucka upp det på nåt sätt men jag tror nog det gick helt ok för att vara första gången. Det har jag de andra att tacka för helt och hållet, alla var jäkligt sköna människor.

16 kommentarer:

adde sa...

Dunder och brakbra gick det ju i radion! Skoj att höra dig liksom. Lite impad över att du inte lät nervös alls... Blir du stammis där nu? Kaffekärring?

Anique sa...

Och här en länk till den fina plånkan (om den nu funkar...):

http://www.bamsesbollar.se/webshop/visabild.asp?sida=plan14.jpg&sida1=719&sida2=http://www.bamsesbollar.se&sida3=11208

Mike, jag tror bestämt att det är en unisexmodell(!) Enda som kan sägas är att den är, eh, väldigt stor. Känns nästan löjligt att fiska upp något mindre än en tusenlapp ur den. Inget för studenter och småsnåla alltså.

Anique sa...

Ojdå. Det funkar inte... Men om man letar bland www.bamsesbollar.se så hittar man den.

Mjukispolacken sa...

Grattis MikeBike. Du lät hur rutinerad som helst.

Jag skulle inte heller långa ut min oanvända skidoverall till någon innan jag använt den själv.
Gjorde en omvänd grej en gång och lånade en polares oanvända skidor. Det kändes inte alls bra och trots att jag var förskitig med dem syntes det på honom att han hade sagt nej om jag frågat igen.
Men man lär av sina misstag, sägs det.

Anique sa...

Länken en gång till:
http://www.bamsesbollar.se/webshop/
visabild.asp?sida=plan14.jpg&sida1
=719&sida2=http://www.bamsesbollar.se&sida3=11208

Anonym sa...

pudel e tamejfan den fulaste hundras som någonsin bevandrat jordens yta.

med tanke på allt du utsätter dig för mike, som du sedan skriver ner ditt avsky för, så kan man nästan tro att du har lite fakir i dig ;).

lisa sa...

nå, det gick väl alldeles utmärkt?
skulle kunna tänka mig dig som en fortsatt medlem i kafferepet, om jag fick betämma.

mikebike sa...

tack tack.

anonym: njae missta inte avsky med vanligt hederligt gnäll. jag tyckte det var kul samtidigt som jag tyckte det var absurt. jag hatar givetvis inte dessa människor. tvärtom, jag gillar entusiaster och samlare. det finns nåt sinnessjukt över deras engagemang som jag gillar;)

joacimw sa...

Jag missade ju självklart radion igår men jag antar att det går att lyssna på webben, får gå in och kolla det.

Min bättre hälft var faktiskt hundpass-kontrollant på hundmässan och berättade att hon fått lära sig just om pudel att anledningen till klippningen INTE var någon sjuk utsmyckning egentligen, inte från början i alla fall. När pudlar används till jakt så värmde pälsen alla de vitala delar som behövde värmas men inte mer, och den lilla tussen på svansen gjorde att jägaren lättare såg när hunden markerat ett byte. Och nej, vi har ingen hund.

Nemo sa...

Mike - stilsäker radiodebut! Grattis... hoppas på mera från dig där.

Och... secka pluskor! Funderar skarpt på en Rotweiler-slunga. Kan vara bra då jag bestämt mig för att bearbeta min hundfobi

caiman sa...

Stabil radio-debut!
Den stora frågan är ju om du skall vara med även nästa vecka?

Roligast tyckte jag var när Morgan snackade om att man kunde älska i sin soffa och sa "Man kan tillochmed få brännsår om man drar till ordentligt på skinnet". Kanske är jag som behöver skaffa en flickvän :)

Katta sa...

Du var som sagt grym i radio. Och skidstället lånar man ju inte ut, allat annat är lögn! Tyckte din kommentar om de med folkdräkterna på ett vykort (som gjorde det utan att ha betalt) var klockren :) Så nu vill man ju veta: hur ofta ska du vara med i programmet?

Olliebollie sa...

Bamses Bollar??!!!! BAAAAHAHAHAHA!

IT-horan från Skåne sa...

hade inte tid att lyssna innan idag, men som tur är finns ju prgrammen på deras hemsida så jag lyssnar nu

Bragg sa...

Antar att du har sett 'Best in show'? Laater utifraan din erfarenhet som att dikten, ja, du vet...

Dan (gearhead) sa...

Den ultimata pudeln torde väl vara en som är sönderavlad så pass så att den saknar medel att själv framföra sig själv och endast kan sitta i en handväska och andas...och vars svans måste sminkas om varje morgon...till tonerna av texttv som anvklingande försvinner i bakgrunden likt en sur uppstötning på en campingplats utanför en festival i vittangi...eller nåt.