fredag, januari 20, 2006

"The deal"

Torsdagen blev hektisk. Jag ringde in brorsan på förmiddagen för att styra upp våra ekonomiska medel inför den stora affären. Sedan ringde jag en bulvan för de åtråvärda partiet med glasögonbågar av klassisk pilotmodell. Det visade sig kräva både list och envishet. Mannen svarade först att han inte visste vad jag talade om men jag misstänkte att det var en avledande manöver för att kolla om vi var for real eller sluga bluffmakare.

Efter en stunds sweettalk så lyckades jag inge såpass med förtroende att jag fick loss numret till the main man. Brorsan tog över snacket för en stund. Efter en stunds velande lyckades vi styra upp ett möte. Vi bestämde tid och plats där transaktionen skulle äga rum. Han skulle komma ensam sa han och verkade förvänta sig samma proffessionalitet från vår sida.

Brorsan lämnade ansvaret i mina händer att genomföra det som kommer gå till historien som "The deal". Jag tog en lång lunch och försökte slappna av. Inget fick liksom gå fel så det gällde att spela sina kort rätt och hålla tungan rätt i mun när det väl var dags.

Med darriga knän dök jag upp på utsatt tidpunkt. Mannen verkade förvirrad och hetsig och frågade vad jag ville. Jag svarade att jag var där för att köpa upp mig på ett parti pilotbågar av originalmodell. Han försäkrade sig en gång extra genom att kolla så det var jag som ringt. Jag berättade att det var det och först då drog han fram den åtråvärda lådan. Jag blev lite nervös när jag såg att en man stod längre in i butiken. Han hade alltså tagit med uppbackning i allafall. Jag orkade inte bry mig och börja jiddra och kanske riskera hela dealen.

När jag såg bågarna ligga där i den dammiga kartongen (utan tvekan från sjuttiotalet) och glänsa fint, inplastade och allt, så kände jag hur hjärtat började slå. Mannen var ganska otrevlig och lät mig förstå att jag fick dem till ett vansinnigt bra pris. "Nästan gratis" sa han upprepade gånger och jag käftade inte.

"Du vet detta är originalbågar ingen nyproducerad skit", sa han.

Jag nickade bara så nonchalant det går att nicka när man vet att man bara är sekunder ifrån att göra sitt livs affär. Jag plockade fram pyntet och i samma sekund som han tog dem plockade jag upp lådan och satte under armen och gick därifrån på lätta ben.

Jag gick in på första bästa optiker och beställde tid till nästa torsdag och nu vankas det tjocka brillor för min syn är inte bäst i stan. Fy fan vad mäktigt att glida runt i ett par seriemördarbrillor inom en snar framtid. Linser är för wankers, pilot är för bankers säger ju det gamla yuppieordspråket - vi får se om det stämmer.

Iallafall. Jag har splittat skatten med min bror och lagt undan så det räcker åt mig själv ett bra tag framöver. Då har jag ändå några par kvar som jag nu tänker erbjuda trogna Bloggfrossaläsare att få första tjing på. Erbjudandet räcker bara ett kort tag och bara ett fåtal finns till försäljning (se detaljerad info nedan).

- Mäktig pilotbåge i metall.
- Klassisk tunn båge utan glas.
- Grön skyddsplast monterad i överkant (kool på, med går att ta bort)
- Pris: 250 kr + frakt

Maila mig vid intresse.

21 kommentarer:

caiman sa...

Fy satan va dyrt!
Men my god those are beautiful!!
Riktigt perfekta i formen, det skriker seriemördare om dem.
Skaffar du en vit skåpbil nu så kommer de sy in dig så fort de får syn på dig!
Jag har tyvärr inte självförtroendet för att bära ett par sådana, ser dock fram emot att stöta på dig på stan :)

Cliff Hanger sa...

Om man kollar på din gamla sköna sajt om hockeyfrillor(http://hem.spray.se/mikael36/hockeyfrossa/) så är ju annars pilotglasögon inget kännetecknande för seriemördarna. Nej, flint och iskockeyfrisyr förefaller vara mer självklara attribut.

Cliff Hanger sa...

Jag kräver därför andra bevis som kan garantera att dessa pilotbrillor gör mig till seriemördare om jag ska beställa några bågar. Annars blir det ingen deal.

da bomb sa...

Hehe, dom var najsa. Bra pris också. Cred att du tänker ränna omkring i såna. Precis som du säger måste man stå för att man bär dem. Annars blir det helt galet fel. Och som jag sa igår. Detta är inget för er tjejer!

Rolfer sa...

Efter noga övervägande har jag bestämt mig för att inte slå till, bristen på glasögonbehov övertrumfar denna gång möjligheten att dagligdags bli tagen för blottare.

joacimw sa...

Jag får ta ett besök hos optikern för att se om jag verkligen inte behöver ett par glasögon.

Pollyprettypants sa...

Hjälp...Fred West skulle nog kunna göra vad som helst för dessa.

Jag tror dock att just dessa inte skulle bli så smickrande i mitt äääänsikte...så hoppar tyvärr...supersorry Mike men jag tror ej du har några som helst problem att bli av med dessa...Annars finns ju alltid Blocket...hihihi

Maria sa...

I ate his liver with a nice chianti. *slurp, slurp, slurp*

flicka sa...

Om det hade varit sol-bågar...oj oj oj då hade jag gett hur mycker som helst för dem. Kan man göra om dem tro? Behöver tyvärr inte vanliga glasögon annars hade jag inte tvekat en sekund.
da bomb- Fuck you, jekla skit snack.

mikebike sa...

caiman. skämtar du. det är väl inte dyrt för ett par glasögonbågar? särskilt inte med tanke på hur råmäktiga de är samt att de legat på nåt lager och bidat sin tid sedan det glada 70-talet.

det är nu man får skilja agnarna från vetet. plötsligt verkar det inte vara ett sånt sug efter pilot. men det är lugnt. de kommer att gå som smör tror jag och om inte så betyder det bara mer pilot till mig;)

polly: ja fred west hade nog diggat dessa rätt bra. nu hade han ju inte brillor vad jag vet men btk hade ju ett par likadana och jeff dahmer med. jag vet inte om jag strävar efter att få en serialkillerlook, den kommer liksom med på köpet - på gott och på ont.

flicka: jo det är klart att det går att sätta i solglas. det är inget glas alls nu. men jag skulle tro att det kostar lite. fast jag vet ju inte vad du tycker att ett par solbrillor är värda. bågen kostar 250 och vill du ha solglas kan jag tänka mig att du får putta upp 700-800 kr till. då landar du på en tusing. iofs så får du ett par sjukt koola custombrillor då men tusen spänn är ju rätt mycket ändå. däremot om man ska ha dem som glasögon precis som jag så är det ju rena kapet med 250 för bågen. det brukar annars vara den största utgiften ju.

caiman sa...

250:- är mycket när man, som jag, inte behöver glasögon.
Men de är så galet sexiga och samtidigt läskiga på nåt sätt.
Det ryser i mig när jag ser dem!

Thérèse sa...

Ser ut precis som såna en kille i min låg- och mellan-klass hade, vi kallade honom ugglan

lisa sa...

jag tror att det där gröna gör det lite extra uggligt...

mikebike sa...

lisa nu blir jag besviken. ser du inte hur grymt feta de är? jag trodde vi hade lite bättre smak på berget;)

lisa sa...

jag har gröna glajjor och jag vill inte ha konkurrens!

adde sa...

Varför verkar det så viktigt att ha glas i dom alls? Det är ju ändå bågen som är fet. Om någon dessutom har fräckheten att säga nåt som "Killen, jag tror du har droppat glasen" så får man ju ett ypperligt tillfälle att ge honom en verbal dansk skalle.

caiman sa...

adde: Tror du någon vågar kommentera ens brillor, glas i eller ej, när man ser ut som en seriemördare?! Knappast!!

Det var dock ingen dum idé att köra utan glas i...dels eftersom jag inte har nåt synfel och dels för att det nästan är ännu mer psycho...

70-tals Per sa...

Oh jeah!

E're' Jerry Williams gamla bågar man kan tjacka för lite flis?

anna sa...

Sjukt snygga glasögon!!!! Jag dör, du kommer garanterat att bli koolast i stan med de paradbrillorna. All cred till dig.
/anna

-71 Chevy sa...

Tjena Mikebike

Har ganska nyligen införskaffat en bil från sjuttiotalet, så ett par brillor från samma era skulle sitta som en smäck. Är det några par kvar överhuvudtaget??

mikebike sa...

hej hej chevy: jag har faktiskt ett par kvar (iofs har jag inte fått betalt för alla än men alla utom ett par är paxade) så maila mig fort så får du de sista.

sedan har ju min brorsa sin del kvar för han har inte fått tummen ur och försökt sälja än.