tisdag, januari 31, 2006

Anna Sjödin vs. Babak Jemai


Vakt mot Sosse


Förra veckan var Bloggfrossa ute och sniffade lite i partipolitikens ytterkant. Lustigt att temaveckan skulle avslutas i ett vilt barslagsmål. Jag känner det som min uppgift att helt byggt på kvällspressfakta och vilda spekulationer fundera fritt och fördomsfullt kring det hela.

Vad ska man säga? Valåret börjar bra för sossarna. Få har väl undgått att SSU-ordföranden var på svinarskiva och drack sig upp till bredden på sprit. Innan kvällen var över skulle hon hinna hamna i ett vilt slagsmål och få en hel massa pisk med fjäderbatong innan hon som löken på laxen hamnade i fyllecell, vägg i vägg med stans skönaste pissalkisar.

Men hur gick det egentligen till hände egentligen?

Gudarna ska veta att jag inte litar en sekund på dörrvaktssläktet. Jag har själv helt oprovocerat blivit grovt misshandlad av ett avskum till dörrvakt (jag vann rättegången) en gång och många gånger har jag sett andra bli ”omhändertagna” av saddosvin med ordningsvaktsutstyrsel. Ändå tror jag inte att skulden ligger helt på vaktjäveln i det här fallet. Jag har hela tiden anat ett stort mått arrogans och får allmänt dåliga vibbar från SSU-ordföranden och tror snarare att båda parter talar sanning. De har bara ganska olik bild av händelseförloppet.

Rekonstruktion
Ett gäng unga sossepolitiker väljer smakfullt att går till en krog (Crazy Horse låter lagom tacky och blir nästan lite roligt i sammanhanget) för att svulla loss i sprit och annat kul. Efter att de tankat på rätt bra börjar ”the young and the restless” stöka om rätt bra i baren. På politikers vis. Man har ju hört det förr så att säga, hur det ska gå till när man festar loss i politikerkretsar. Vänta bara till SSU åker på konfa till Hamburg. Då ska vi nog få se på klubbbesök mina damer och herrar.

Restaurangpersonalen börjar tröttna på sällskapet eftersom de utöver sin träiga attityd snikdricksar enligt sosseboken alla regler. De skickar fram sin biffigaste vakt, Babak Jemai, en skön iransk kille som förutom sin skitförbannade look prytt ansiktet med en klassisk ”syltburk” (skäggring som utstrålar stor benägenhet att bruka våld). Han säger till dem att gå och eftersom de inte svarar på en hundradel så grabbar han tag i en av de dyngraka tjejerna lite rufft.

SSU-basen börjar gapa och skrika på vakten som totalignorerar henne vilket medför att hon flippar ur och delar ut ett par verbalt ohämmade ”svartskalle” och andra basala tillmälen. Herr Babak Jemai svarar upp med att kalla henne ”jävla fitta”, ”jävla hora” och ”luder” (helt normal lingo i dörrvaktskretsar).

Anna Sjödin lägger då politikerrollen på hyllan, kavlar upp ärmarna och plockar fram rugbytakterna. Hon vräker sig över Babak Jemai, får in ett par halvtaskiga slag (han omöjligt varit så brutala som Babak Jemai säger eftersom han inte hade några synliga märken i ansiktet, även dörrvakter är gjorda av kött och blod) och lyckas med sin kroppshydda välta omkull den storväxte iraniern som tappar andan och säger sig gripas av panik.

Reflexmässigt åker fjäderbatongen fram och han börjar slå vilt och nu i efterhand försöker han klokt nog inte blåljuga och säga att han inte rört henne. Han erkänner att han i ren dödsångest slog med batongen mot armen upprepade gånger och mycket troligt kan ha råkat träffa i ansiktet. Anna är vild som en jävligt stressad flodhäst och Babak kallar i panik in förstärkning som kan cuffa upp henne och efter några bonusrapp ringer de snuten.

Per automatik väcks hybrisen hos den alltid skitnödigt korrekte pressekreteraren Peter Skeppström som när batongerna stoppats undan springer fram, börjar flasha sitt riksdagsleg och säga att ”de inte vet vilka de har att göra med”. Han hotar med att ”farsan” (bodström) ska komma dit och stänga ner stället. Tillåt mig gapflabba… mohahahahahahaha… Det var fanimig dagisnivå i SSU-lägret. Givetvis biter inte sånt ett skit på dörrvakter som annars är vana att få en Ak5:a i fejset när de ställt till med övervåld eller nåt utöver det vanliga.

Polisen kommer och plockar in Rugbyanna som är arg som ett bi. Hon kallar snutarna för ”pittkukar” upprepade gånger och slängs in i en cell med ett stycke brits och ett stycke golvbrunn.

Efterspelet
Dagen efter kommer nästan den roligaste delen i SSU-såpan. Anna Sjödin hävdar att hon inte var alls särskilt full vilket är en rätt vågad lögn när man varit uppfläkt på kvällspresslöpen och ser precis lika ”oskyldig” ut som Kicki Danielson efter att falukorvsskandalen uppdagades. Förövrigt är hon skitlik Kicki där hon sitter i snutbaksätet, vilket troligen känns mindre smickrande för en 29-årig tjej.

Det vankas åtal och ord står emot ord. SSU som inte gjort skäl för något ens besläktat med ordet ”trovärdighet” på sistone, backar helt utan fakta upp sin boss och hävdar att hon aldrig skulle bete sig så eller ha sagt si eller så. Sweet! Är det inte precis så det brukar snackas om de värsta mördartyperna. ”Han var alltid så artig och snäll”

Babak Jemai på sin flank har samlat ihop sitt posse från Crazy Horse och alla är rörande eniga i sin story. Konstigt är att det inte sätts större fokus på det rätt så uppenbara övervåldet. Jag menar hur mycket batong kan han rimligtvis ha behövt sticka till Anna Sjödin?

Den storväxte iraniern talar ut i TV-intervjuer och i tidningar och alla spekulerar: En av dem måste ljuga. Jag skulle tippa X om detta varit stryktipset.

Fördelar Nackdelar
Anna sjödin:
Drar stor fördel av att hon ser ut att ha fått sjukt mycket prygel. Hon ser verkligen ut som offret i intermezzot.

Mindre fördelaktigt är att många oberoende vittnen verkar stå bakom Babak Jemais story om hur full och odräglig hon var. Om hon med sitt ämbete på fritiden skriker svartskalle och pittkuk på fyllan så skulle jag gissa att det blir svårt att komma särskilt mycket högre upp än SSU-HQ.

En riktig nackdel är att ”gänget” hotat med Bodström och försökt vinna fördel med hjälp av sin position. Både pinsamt (kanske det mest pinsamma i hela historien) och så töntigt att det inte kan vara påhittad lögn.

Babak Jemai:
Kammar fördelar av att han verkar ha hållit sig till samma story hela tiden. Han uppträder korrekt och redogörande och hymlar inte heller med att han gått loss med fjäderbatongen.

Nackdelen för honom är att han försöker vinna mer trovärdighet genom att berätta att han i vanliga fall arbetar som läkare och just nu gör sin AT-tjänst. Big mistake. Alltså varför arbetar man som läkare extra som dörrvakt? Vad är det för en jävla läkare?

Vore det inte bra mycket enklare/smartare att dra in den extradeg han behöver genom extrapass på sjukan istället. Att han väljer att dressa om till dörrvakt på helgerna gör att man med rätta börjar misstänka att det under den vita rocken döljer sig en tvättäkta sadistådra hos Babak Jemai och att han lever ut sitt våldsbehov på Crazy Horse.

35 kommentarer:

caiman sa...

Hahaha, underbart skrivet! En fröjd att läsa dina texter mike!
Jag förstod inte riktigt varför och vem som hotade med bodström och vad ska han göra?
Sen att det per automatik blir roligt när folk på fyllan släpper fram sina mer eller midre rasistiska sidor är ju bara ett plus, framförallt om det är offentliga personer =)
Har hon den där Anna förnekat att hon sagt "svartskalle" å "pittkukar"?

mikebike sa...

Ja hon hävdar att hon mycket väl (verkar ha en minneslucka eller två) kan ha sagt "jävla idiot" men ALDRIG skulle säga svartskalle. pittkuk var till poliserna enligt alla artiklar.

lustigt att det blir ett sådant jävla pådrag om väktarvåld bara för att ordföranden i ssu super till och får pisk. det är skillnad på folk och folk.

Nemo sa...

Tack för "syltburk" som begrepp för skäggring.

I de kretsar jag tidigare förekom benämnde vi sån ansiktsbehåring som "Göteborgspussy" (ett begrepp som uppkommit efter Siewert Ö, fd filmbossen Gunnar Carlsson m fl)

Jag är också impad av din klockrena analys - och med ett förflutet inom ungdomspolitiken i det sena 70-talet - nickar jag instämmande...inte så mycket nytt under solen.

mikebike sa...

tack tack nemo. göteborgspussy... hahahahaaaaaaaaaa

Säljare sa...

Klart det är skillnad på folk och folk så har det alltid varit och kommer alltid att vara, får jag stryk bryr blir jag knappt upprörd själv. Jag vill dock påpeka att alla vi som någonsin slagits med kvinnor (he he) vet att det är mycket svårt att känna sig hotad fysiskt av en kvinna och därmed är bevisningen klar för mig. Jag kan tänka mig att en vakt med fjäderbatong skulle ha mycket lätt för att dunka ner en full man som mig själv, ännu lättare då med en kvinna även om hon verkar vara bastant. Dvs att han gett henne spö är helt klart. Om hon förtjänat det är svårare att bevisa, men jag kan tänka mig att din version stämmer, tror dock inte att det håller som skäl för att ge någon stryk ur ren rättslig synvinkel.

Cliff Hanger sa...

Crazy Horse är ett riktigt classy ställe som finns med på www.sunkhak.se (att jag träffade mitt ex där kan vi däremot prata tyst om).

I serien "Elvis" sägs det om Elvis att han ser ut som en fit** i ansiktet när han har vad du kallar syltburk. Båda uttrycken är väldigt träffande och bra tycker jag.

Murre sa...

väktarfitta trodde jag var ett vedertaget ord för denna typ av kroppsbehåring!

För övrigt har jag bestämt mig för att lägga ner partiledardebatter och sånt bjäfs i år. Väntar mig en fullständig guide till partipolitiken när det börjar vankas val!

Hascharlarsa - lysande

Katta sa...

Hehe..hotgossip är en grym sajt...

Thérèse sa...

Crazy Horse är så sunkigt att ställen som Murveln och Sejdeln framstår som högklassiga hak.
Varken hon eller någon annan förtjänar att få så jäkla mycket stryk av en vakt, hur full dom än är. Håller med om att det känns jäkligt skumt med en läkare som extraknäcker som vakt.

dano sa...

Jag blir så förbannad. Som evig pessimist är jag övertygad om att hon klarar sig helskinnad ur detta (Mona Salin och Gudrun Avschyman är fortfarande kvar och utövar sin politiska makt).

Måste även säga att jag skiter fullkomligt i om vakten kört över henne med hjullastare eller inte. Det är ju sånt ordningsvakter gör daligen för fan!

Facts: Hon har gått till ett av stans värsta sunkhak, supit som ett svin till klockan två på natten och sedan hamnat i fyllecell. Om jag får bestämma räcker det mer än väl för att hon aldrig ska sätta sin fot i politiken igen.

ron obvious sa...

Min teori är att AT-läkaren extraknäcker som vakt för att dra in lite mer jobb till den privata klinik jag har bestämt att han jobbar på. Det påminner litegrann om entrepenören i klottersaneringsbranschen för någa år sedan som tyckte att han drog in för lite stålars och därför lejde Vild Ungdom för att klottra ner kommunala byggnader after hours. (Killen jobbar nu på kansliet på Örebro SK Fotboll, vilket inte borde förvåna någon. (Och alla hoppas vi att hans bror inte nyttjade samma metoder. Hans bror är begravningsentrepenör.))

Andra frågor som väcks: sen när tillåts dörrvakter glida omkring med batonger? Dåligt omdöme fick plötsligt en ny innebörd. Och vad är en pittkuk egentligen? Och får politiker inte kröka? Gäller det alla offentliga personer?

Joshua_Tree sa...

Strålande mannen!

caiman sa...

Tycker Jocke Björnfot har skrivit ett skitbra inlägg om detta på sin hemsida http://bjornfot.net

Nemo sa...

Hamnade som av en händelse...nej, jag surfade inte... på SSU:s hemsida.

Följande artikel publcerades 2005-12-21...verkligheten överträffar ibland dikten....

http://www.ssu.se/index.php?p=2&a=1826

Virvla sa...

Jag tror Anna var fruktansvärt dryg, otrevlig och äckligt full på Crazy Horse. Det är alla där. Trust me, been there done that. Jag tror att Anna behöver se över sina supvanor den dumma kossan.

MEN

Hur fruktansvärd hon än var så har hon fått jävligt mycket stryk. För mycket stryk för att det ska vara berättigat. SÄRSKILT om hon var sådär full, för då är det fan inte svårt att få någon att ligga ner på golvet. Balansen brukar ju inte vara klockren.
Hon är tjej. Han är kille. Han var nykter. Hon var full. Hon har blåmärken. Han ser oklanderlig ut.

Jag tycker det är klockrent. Även om hon kallat honom svartskalle och fitta och gud och hans moster (för det gjorde hon givetvis, jag tycker det är lite skojigt med en politiker som är politiskt inkorrekt!!) ger det INTE honom rätt att misshandla.

mikebike sa...

När jag skrev inlägget visste jag inte vad crazy horse var för ett ställe men jag antog av namnet att döma att det var ett "rävhak". Kul att de valde att gå dit, sosseklanen.

Visst är det så att hon fått bra med pisk och att det är helt åt helvete. Men det ändrar inte på att de var där och tog en rejäl svinarfylla, hotade med att utnyttja sin "makt" (viket vem som helst fattar bara var fyllesnack men ändå) för att stänga plejset. Att de skulle kontakta bodström och sedan hamna i fyllecell och smäda diverse tjänstemän... hahaha... ärligt talat, det är en lyx man får avstå från som "förtroendevald". eller kanske inte. gudrun pissade ju rätt på golvet på fyllan en gång men satt ändå kvar som limträ i sitt jävla parti.

Idag går GP helt på hennes linje och tycker synd om istället för att be henne dra åt helvete. Kanske är det för att vi (folket) inte har en aning om hur det går till när det går vilt till.

Thérèse sa...

Kan för övrigt berätta att jag för en jäkla massa år sen hamade på samma båtresa som SSUs högsta ledning. Stockholm -Leningrad bara månaderna innan det belv Petersburg. Gissa vilket gäng som söp och svinade värst på resan?
Inte så svårt på en sån resa för det var mycket äldre konstintresserat folk, inte som en Finlandskryssing alltså

Anonym sa...

Ha ha!

Jag baxnar. Själv trodde jag, eftersom jag är onödigt PK, att folk automatiskt skulle ställa sig på Annas sida och ta ställning mot övervåld. Sen spelar det ingen roll för mig om vakten är född i Öfvre Östermalm eller i Timbuktu. Att slå tjejer, framförallt med tillhyggen, kommer långt i upp listan på Not Ok-saker. Faktiskt i samma nivå som "wife-beating"
Hade aldrig Charles Bronson tolererat...

Sentenser sa...

Precis sådär tänkte jag mej också händelseförloppet!
Snyggt tänkt med bilden och "VS" också. Bra bra.

mikebike sa...

ja där ser man therese. ränderna går aldrig ur.

anonym: självklart tyckar alla att dörrvaktens (och dörrvakter i allmänhet) övervåld är not OK. det var inte det mitt inlägg handlade om. Det handlade om en spekulativ rekonstrukton av händelseförloppet.

Däremot är jag INTE förvånad över att man inte per automatik tar Annas parti. Fan hon nekar ju till i stort sett allt. Faktum är att hon blev bärgad till fyllecell, var aggressiv och förde ett jävla liv. maken till osympatisk människ får man leta efter också... fy fan hon ger mig the creeps.

vakten erkänner att han har slagit henne och han har säkerligen piskat på lite mer än nödvändigt. det brukar vakter göra. inga big news direkt. men enligt anna var hon ju fan knappt där och får helt omotiverat batongen i plytet. trots att en massa oberoende vittnen sett henne röja omkring rejält. hennes story är inte helt trovärdig mao.

Anonym sa...

en stark tjej som ger igen ..istället för att vara ett traditionellt offer - det verkar provocera herrarna..

/Pia

mikebike sa...

Lägg av för FAAAN! Du verkar ju inte ha fattat ett endaste jävla skit pia.

Anonym sa...

oj då.. vilken ilska verkar ha trampat på en öm tå där ..

Pia

mikebike sa...

pia, inte alls någon ilska. jag försökte bara uttrycka en extrem trötthet... du har ju uppenbarligen inte läst eller så har du bara svårt att förstå.

Anonym sa...

Haha! Nu har hon bytt advokat till Leif Silbersky. Då ÄR man ju per definition skyldig!

Anonym sa...

en stark tjej som ger igen ..istället för att vara ett traditionellt offer - det verkar provocera herrarna..

/Pia


10:56 AM
mikebike said...
Lägg av för FAAAN! Du verkar ju inte ha fattat ett endaste jävla skit pia.

12:33 PM
Anonymous said...
oj då.. vilken ilska verkar ha trampat på en öm tå där ..

Pia


Got bad news fer ye, Mikebike...Tjejer har också rätt att vara kaxiga och dryga- utan att behova bli slagna

Säljare sa...

Ja som sagt det är ju känt att dörrvakter bara slår kvinnor, med Pias argumentation så är snarare min slutsats att det är bra att hon fått spö eftersom det är jämlikt, då det normalt sett mestadels är män som råkar ut för IQ-monstren!

deep|ed sa...

"biffigaste"? Dörrvakten var ju snarare en liten flugviktare. Antagligen ett par huvuden kortare och bara hälften så stor som fröken Sjödin.

deep|ed sa...

Pia? Jobbar du också på Regeringskansliet?

Anonym sa...

"Got bad news fer ye, Mikebike...Tjejer har också rätt att vara kaxiga och dryga- utan att behova bli slagna"

d va forfarande inte d som va poängen med mikes "berättelse", alltså har du läst och förstått väldigt dåligt.

ingen som har rättfärdigat våldet som delades ut, å andra sidan va d ju inte d som d handlade om heller, ta en kopp kaffe o kvickna till pia :/

Anonym sa...

...genialiskt skrivet och en suverän summering av kicki danielsson versus saddam.

Anonym sa...

Tycker du har skrivit en intressant text och vill därför lägga till min syn som dörrvakt, akademiker och inte anabolstor.

Jag arbetar som dörrvakt och är psykolog. Jag tycker inte det är så konstigt att han extraknäcker som dörrvakt trots att han är läkare eller att han hade problem med att ta hand om en tjej.

Personligen behöver jag jobbet eftersom jag försöker dra igång en egen firma till vardags men jag skulle nog fortsatt ändå. Inte för att jag tycker om att slå folk utan för att det helt enkelt oftast är trevligt, rätt givande och jag tycker om den glada klubbmiljön och att ge service. Jag träffar många trevliga människor och råkar ut för många situationer jag inte skulle gjort på ett kontorsjobb och som faktist är intellektuellt stimulerande om man bara är lagd åt det reflekterande hållet. Hotbilden och att människor tycker att de har rätt att vara oförskämda, fördommsfulla och ibland våldsamma mot oss när vi gör vårat jobb är nackdelar men även det lärmig en hel del både om människor och om en själv.

Själv så undervisar jag i kommunikation och bedriver både terapi och andra former av utvecklingsarbete. Jag anser mig vara bra på det men faktum kvarstår, jag och mina kollegor måste ändå använda visst våld för att föra ut människor ibland. Oftast är de som är svårast att resonera med just vanliga Svenssons som har ansvarsfulla arbeten. Jag tror att de är ovana vid att auktoriteter kommer och bestämmer över dem. De allra flesta har nog ingen aning om att vi inte bara har rätt att ta ut för berusade människor utan att tillståndsmyndigheten kräver det och regelbundet kontrollerar att så sker.

Vad det gäller att brottas med kvinnor och berusade människor. Jag har under åren behövt brottas med en del människor. Som tur är inte särskilt många och oftast inte så våldsamt men de som är svårast att ta hand om är faktiskt ofta kvinnor. Inte för att de är så starka utan för att de inte verkar ha någon respekt för vad de kan göra med andra eller vad vi kan göra med dem. Det är vanligare att killar bråkar men oftast förstår de när de är i underläge och det går att lugna ner dem så att ingen av oss blir skadade. Undantaget är några få drogpåverkade och psykisk sjuka jag stött på. De fåtalet kvinnor som jag stött på som blivit våldsamma har alla arbetat upp sig i hysteri/raseri och blivit besinningslösa. Antingen slutar det med att de svimmar (av upphetsning eller för att få sympati) eller att vi måste vara ordentligt hårdhänta för att betvinga dem för de fortsätter klösa, sparka, bitas och på andra sätt försöka skada oss långt efter att de inte längre har en chans att komma loss. Män är starkar men beter sig sällan på det sättet.

Mitchel sa...

My small pony is sleepping now, so I can spend a time in the Internet :). Hello!
Mitchel

Smooochie sa...

Mycket bra skrivet.

Detta "In Vino Veritas"-fall blir nog en fin sommarplåga..:-)

Men jag vill bara säga till den som kommenterat här att "det är mycket svårt att känna sig hotad fysiskt av en kvinna och därmed är bevisningen klar för mig"

Det är inget liten tant vi snackar om. Det blir minst tresiffrigt när hon ställer sig på vågen. Lägg där till att hon använder fyllkärringmetoden att veva på allt med vassa naglar. Aj.

Hanoverian sa...

My internet is like crazy mustang today! Finally I opened your blog. Uff..It's interesting! Hanoverian