tisdag, december 20, 2005

Rhapsody in shit

Jag tycker att vi har låtit vansinnet gå för långt nu. Det är dags att sätta ner foten och säga stopp. Samla trupperna till rådslag så att säga.

En skribent för ”Entertainment Today” skrev förra veckan följande som en form av promotion för Robert Wells USA-turné: "He's the biggest rock star in Europe". Tillåt mig att spy blod och galla. Jag försökte nyss för att hitta artikeln men den verkar vara borttagen. Någon som jag kanske kontaktade redaktionen och hotade med lite mjältbrand i brevlådan om lögnerna inte försvann omedelbums. Borta är det i alla fall och bra är väl det, men det fanns massa groteska detaljer och galna citat jag gärna hade velat dela med mig av. För vem kan i sin vildaste fantasi få det till att han är rockstjärna? Europas största dessutom. Jag finner inga ord tillräckliga så jag väljer att citera två personer som lyckats sätta fingret ganska exakt på mina känslor för Robert Wells.

”Rock är smutsigt och luktar rysk diesel. Rock framförs inte i frack utan i läder/jeans. Rock spelas inte på en synth med gitarrem. Kort sagt - rock spelas inte av Robert Wells. (Min vän C som kommenterade mitt förra utbrott mot Mr Wells)

”Det är en mentalpatients pladder, jag har sett det förr, men då var det skrivet i avföring” (Ricky Gervais - i ett helt annat sammanhang).

Robert Wells har kletat av sig på svenska folket, som om vi vore ett runkpapper, länge nog och vi har låtit honom hållas. Vi har till och med betalt honom för det. Fy fan säger jag bara. Plötsligt har hans Rapsodi i skit blivit en miljon- för att inte säga miljardindustri. Från att ha varit nästan osynlig till tokfolklig (folklighet är alltid ett dåligt omen). Hur gick det till? Då var han ofarlig, nu är han livsfarlig. Nu syns Robert Wells överallt. I tv-reklamer för sin nya dvd och andra shower. Som gäst i olika tv-program där han lyfts fram som om han vore Sveriges stolthet och musikaliska geni.

Jag skäms för att vara svensk, när jag ser honom och hans pinsamma frisyr sitta självgott i studiosoffa efter studiosoffa och lämna avtryck i de svenska folkhemmen med sin svettiga röv .

Nu i fredags så sände TV4 en inspelad show (från hans vanhelgande Sverigeturné). Det var droppen för mig. Där var gästartister och ”humor” i värsta buskisanda. Nanne Grönvall hade jag inte så höga tankar om innan och Shirley Clamp (den sopan) gör ju vad som helst för lite medieutrymme. Mikael Tornving och Henrik Hjelt har sålt sin själ till mellanmjölksdjävulen. Jag blir inte förvånad om vi får se dem turnera med Stefan & Krister efter det här (vilket iofs skulle vara ett snäpp bättre).

Först åkte alltså killen med världens fulaste frisyr till Ryssland, strax innan Sovjetunionens fall. Vidare till Kina där han lyckades lura en miljard kineser att gå på hans skit (verkar finnas ett stort sug efter honom bland kommunister lustigt nog). Däremellan total indoktrinering av sitt fädernesland och nu står en USA-turné för dörren.

The world is not enough verkar det som. Är vi verkligen så få som synat bluffen? Det verkar hursomhelst vara upp till OSS att sätta stopp för Mr Wells om vi ska slippa lida skärseldens kval redan i jordelivet. Därför måste jag rådfråga någon juridiskt kunnig person om en idé jag har. Finns det någon liten möjlighet att på lagliga grunder starta en fond som löses ut till den hitman eller liknande som bryter handlederna eller fingrarna på Robert Wells? Går det att formulera det så raffinerat och smart att det inte blir straffbart (alltså fonden, inte brottshandlingen)? Hjälp mig please!

Jag står inte ut länge till.

19 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är med dig, masshysteri... Samma sak med gyllene tider!

Robert W sa...

förlåt jag har låtit det hela gå för långt. Har nu ingen kontroll över det hela. Det började som en kul grej men nu...

...förlåt.

Nemo sa...

Lev o låt leva...säger jag, men håller med om att Sveriges svar på Vargtass (fast jag tror Robban sover med fladdriga boxershorts) är ett mjukt fladder på scen. Mina aversioner mot karln fick jag redan på 80-talet då han o Göran Skytte skulle ge hals åt hur kvinnor borde se ut mellan benen (detta var då Malufsa Innanlår härjade somvärst i rutan med Fräcka Fredag (minns nån' Ratko o Slatko? ) .

Göran ville ha en donna med en torva "som en tysk armhåla" medan den mjuke Robert sa; det skall vara slätt och välansat...och tillade; "Min tjej är fräsch".

Sedan dess är han utan intäkt från mig...

karolina lassbo sa...

Ledsen Mikebike, det blir nog tyvärr svårt att starta en sådan fond. Även om fondens mål och syften plitas ner i kodord och lögner så kommer nog huvudändamålet fram förr eller senare... Och då blir nog Wells arg och åklagaren får något att sysselsätta sig med.

Anonym sa...

Allt går att lösa i en "olycka" mike. På det sättet kan ingen dömmas , om nu inte Mr. Wells goes american law suit bitch på någons röv.
Men som vanligt är det som att leva i Matrixen, några är medvetande och genomskådar all dynga , andra bara trallar på och ser inte allt som försigår.

caiman sa...

"Göran ville ha en donna med en torva "som en tysk armhåla" medan den mjuke Robert sa; det skall vara slätt och välansat...och tillade; "Min tjej är fräsch"."

HAHAHAHAH sitter å gapflappar på jobbet!! folk tittar snett på mig.

Håller med ang. Herr Wells men jag skulle, precis som herr anonymous, även vilja höja ett finger för Gyllene Tider och framförallt Per Gessle. Att efter en herrans massa år göra "comeback" och släppa en ny helt värdelös platta med låtar som får en fläkttrummas brummande att låta som ljuv musik, det är en sak. Hade skiten floppat så hade det liksom inte varit med mer det. Men folk går ju å köper skiten å GT säljer ut arena efter arena!
Och när de visar ett par i 30-års åldern allra längst fram vid staketet på konserten som tittar varandra djupt in i ögonen, ler och sjunger med i 'sommartider' så vill man bara spy tills man däckar av utmattning! Den dängan tröttnade man på för 100 år sen! "Meeen!!1 d e faktiss sverjes sommar national sång faktiss! *mEjJ ÄlSkaR DejJ*"
Dö...

Nemo sa...

Skall även leverera lite vatten till Mikes kvarn angående Vita skåpbilar Se bara; femte raden efter ingressen

http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=113&a=249323

mikebike sa...

Ahh tack nemo. Ja bloggfrossa är visdomens källa. Det var ju säkert två månader sedan jag skrev om vita skåpbilar. fan undrar om inte polisen använde bloggfrossa för att få fatt på den där "gubben". Vit skåpbil = Ahh där har vi en sexavvikare!

Lassbo: hmm ok ja du har nog rätt. men vad pratar vi för straffsats? hur länge snackar vi om och vilken typ av anstalt? ta i beaktning att jag är en skötsammedborgare och att jag tidigare är odömd.

el pedro: ja det är etthundjobb att var en av de upplysta;)

Anonym sa...

Nu har dina texter under en lång tid fröjdat mitt sinne. Minns inte ens en gång hur jag hittade din blogg. Men den är priceless.

Men inget har värmt mitt cyniska hjärta så mycket som texten om RW. Har sedan första gången människan syntes i rutan avskytt honom.
Är uppvuxen i musiker hem och träffat lyssnat och sjungit med fantastiska musiker. RW är helt talanglös. Det är helt obegripligt hur han med en duracell kanins envishet jobbat sig fram.
Min far, sågade honom vid fötterna första gången han hördes.
I nuläget har jag utvecklat en blindhet för fenomenet, han finns helt enkelt inte. Jag hoppar över allt med hans namn och ansikte. Människan existerar inte vad mig anbelangar.

Tack för dina fantastiskt roliga krönikor/artiklar.

"Daniels dotter"

Björn sa...

Håller med dig.
En "olycka" händer så lätt.
OCH Per Gessle måste även han stoppas, och GT.

Men jag vill varna för en till, Tomas Ledin...
Man kan kanske ta flera flugor i en smäll ??
Dö måste dem...

caiman sa...

Någon sorts terrorist-attentat mot nån gala kanske vore rätt melodi?
Man skulle ju även kunna börja metodiskt gräva efter skit och förgöra offret the skvaller-pressen way.

mikebike sa...

"daniels dotter" vet jag vem du är eller vem är daniel? vem är din pappa (maila mig om du inte vill svara här) han låter fantastiskt sund hur som helst. Jga är glad att det finns en samling sköna människor därute som förstår mitt huvudbry i frågan om wells.

björn: haha ja gt och deras gessle och ledin är bra tjatiga men de är så tröttsamma att jag inte ens orkar bry mig om dem. de syns helt enkelt inte lika äckligt mycket. gessle är inte med i hälften så många tvframträdanden så honom kan jag förskjuta. ledin han trodde jag inte ens fanns längre.

Cliff Hanger sa...

Anders Nunstedt på Expressen hyllade i en artikel (kan inte hitta den tyvärr) Wells av delvis samma anledning som du sågar honom. Nunstedt ansåg att Sverige behövde en artist med sådan hybris som Wells bland alla andra slätstrukna artister. Tydligen har Wells bl a sitt eget ansikte el dyl på sitt privatplan.

Själv anser jag att det är kul med artister med hybris. Men de ska nog ha mer täckning för det än Robert Wells...

Cissi sa...

Jag bara älskar att läsa dina alster =)

Joshua_Tree sa...

Äh, jag har inget emot Wells. Det må så vara att det är slätstruket och glättigt och vad man nu vill, men han kan åtminstone sina saker. Jag har fullt upp med att avsky tondöva jävlar som Håkan Hellström och Nic & the Family.

Ron Obvious sa...

Men... men citerar Ni Entertainment Today? Det avskräde som inte ens skit vill ta i? All denna cred som byggts upp genom årets alla månader bortblåst. Bara sådär. Mina illusioner är krossade. Jag orkade inte ens läsa vidare.
Nu tänker jag hämta mina livsvisdomar från Linda och Olinda i stället.
Vet hut!
:´(

mikebike sa...

ron obvoius: aha ok är det så illa. jag vet inte ens vad entertainment today är egentligen. jag fick en länk skickad till mig och där stod detta fasansfulla. mer än så vet jag inte om tidningen...

sorry, hälsa lindorna från mig;)

Ron Obvious sa...

Jag utgår från att det är samma ondskefulla konglomerat som ligger bakom den som gör det genomvidriga Entertainment Weekly på TV-kanalen E!, vilket, med hyfsat god konfidens, är det absolut värdelösaste TV-programmet genom tiderna. (Se själv hur upprörd jag blev bara genom att konfronteras med dess existens!)

Men eftersom jag inte kan vara säker (och inte har nån som helst lust att undersöka saken själv, något som garanterat åsamkat mig ännu mer lidande) så avblåser jag mitt potentiellt livsavgörande beslut. För nu.

Emelie Greiff sa...

vafan, mike! sluta sno mina bloggidéer!