tisdag, december 06, 2005

Livet ger cancer

Jag blir så trött. Så otroligt trött.

Folkhälsoinstitutet släppte en rapport igår som enligt dem är tillräckliga belägg för att gå ut med att snus ger cancer. Vilken tur i ordningen är det nu? Det börjar ärligt talat bli jävligt tjatigt med Folkhälsoinstitutets olika larmrapporter. ALLT är cancerframkallande. Man borde tatuera in den där varningstexten på alla nyfödda: "Livet ger cancer".

Jag varken snusar eller röker men Folkhälsoinstitutets generaldirektör Gunnar Ågren ser så skitnödig ut att jag funderar på att börja. Ge mig det starkaste ni har.

Informationschefen på Swedish Match, Bo Aulin, var bra sugen på att smygläsa rapporten innan den släpptes och skojade med sin advokat om att de kanske skulle skicka Bandidos på dem för att få loss den. Givetvis drar herr Ågren i den stora tutan och går ut i media. Han tror på allvar att det var ett hot. "Olustigt" säger han. Det var i allra högsta grad lustigt. Det fattar alla utom han själv.

Inte fan behöver Bo Aulin duka upp med hårdfört mc-våld för att wacka en snubbe som herr Ågren. En sådan urmes skulle vem som helst bonka upp för lite lunchpengar. Bara för att det skulle vara sååå skönt.

Bo Aulin - jag diggar dig- och kommer kontakta dig när min klagogramservice kopplat på tilläggstjänster som "bajsbrev", "hot om våld" och "tjockt med våld". Jag är övertygad om att vi kommer få ett roligt och givande samarbete framöver.

17 kommentarer:

PlattKatt sa...

Men visst är det härligt?
Jag menar, vi ska alla dö och inte nog med det, vi ska ha fetångesten AB tills vi väl kolar vippen. Och enklaste sättet att fixa det är att skriva larmrapporter om hur farligt allt är och vilka fruktansvärda sjukdomar man kan få genom att helt enkelt uppnå vuxen ålder.
Jag tror att det är en del av västvärldens trick för att hålla invånarna passiva och rädda.
Oy!

caiman sa...

Roligast var väl ändå när man kunde få cancer av chips...undrar om det var någon som slutade käka chips?

Nemo sa...

Oj, oj... Folkhälsoinstitutet börjar bli som "Vargen kommer-killen" Efter tre-fyra hundrafjorton larm blir det tröttsamt. När cancerläkare dessutom går ut och förklarar att Sverige tillsammans med Island har den lägsta frekvensen av bukspottkörtelcancer i Europa, trots av över 1 miljon svenskar laddar in mullbänkar i parti o minut blir laddningen i "larmet" mest en som en myggas fis i öknen

Anonym sa...

det är större än så.
det är cigg-industrin men Philip M. i spetsen som betalt för denna undersökning och gör allt för att stoppa snusets framfart.
Om väl snuset släpps fritt globalt så kommer det att vara dödsstöten på ciggjohnnys fabriker och skulle sno marknadsandelar som ingen kan drömma om.
Hela antisnusekipaget är betalt av Philip Morris.

mikebike sa...

ahh en konspiration... i löööve konspirationer!

Anonym sa...

Oja, jag får nog skriva ned den nu vid närmare eftertanke för den blir större o större :)

Anonym sa...

Oja, jag får nog skriva ned den nu vid närmare eftertanke för den blir större o större :)

Anonym sa...

Men visst verkar det vara ett kul gäng som jobbar på Folkhälsoinstitutet. Man undrar just hur det går till på firmafesterna. Antingen trakteras dom med vatten och frisk luft eller så sitter dom där och svullar till det rejält med god mat dryck och feta cigarrer.Sen garvar dom hejdlöst åt alla som i dödsångest låter bli att njuta av
allt som livet har att bjuda. För egentligen är det nog så att dom vet att inget av det dom varnar för är farligt eller cancerframkallande. Dom vill bara ha lite att garva åt på julfesten.
Som jag sa - ett kul gäng.
/Petra

Anonym sa...

dom är väl som läkare kanske ..röker och super mest av alla fast dom vet att det är farligt

Säljare (hmm odödlig?) sa...

Jo men då ska vi komma ihåg att läkarsvinen dör tidigt också... vilket inte går ihop med att elaka människor blir gamla?

maya sa...

Mike , hur gick tvättandet, vi trogna bloggläsare väntade ju oss att få höra lite om lädertanten. Det var ett tag sen sist. Kan du inte fixa ett foto på henne?

Maria My sa...

Larmrapporter kan väl inte längre få någon att höja på mer än ett halvt ögonbryn! Däremot kan försvarstalen vara rätt underhållande! B.Aulin och kompanjonerna på Swedish Match är djupt oroade över att larmrapporten skulle kunna få följden att färre slutar röka om folk nu räds snus!
Själv blir jag djupt rörd över deras omtanke!!!

Anonym sa...

Hej. Jag gillar Swedish Match. Jag är en idiot.

mikebike sa...

maya. sorry tvättandet gick åt helvete. den torkade aldrig så det såg ut som nån jävla campingplats i min lägenhet. såg inte till leathurtanten. har inte sett henne på länge. det blir nog tufft med ett foto. vet inte vad hon flashar om jag flashar en kamera. men gissa om jag vill ha henne på bild. fixar jag det så får jag maila den till dig.

petra: ja de verkar vara ena riktiga happy campers;)

maria my: hahaha ja det var rörande. kan han inte bara erkänna att han är livrädd att folk ska sluta snusa om det så vore cyanid de stoppar i läppen. det är ju för fan det han lever på. blir lite väl. men jag diggar B.Aulin för bandidosgrejen. han har humor iallafall.

åh anony,. tråkigt för dig att du är en idiot. varför gillar du swedish match? ;)

lillsyrran sa...

Cancer... hmmm... men det finns en bra sak med alla raporter om det. Det går bara inte att vara rädd för det längre

Anonym sa...

:)

Joshua_Tree sa...

Nåt jag alltid har undrat över är varför man testar om saker är cancerframkallande på möss. Jag menar, möss får ju cancer spontant. Alla jag känner som har haft möss eller råttor har blivit av med dem antingen genom cancer eller katter. Och i ett fall en treårig lillebror som tvättade en sandekorre i handfatet. Det är oklart om den drunknade eller dog av chocken då vattnet var iskallt.