onsdag, december 28, 2005

Jing! Jingeling! Der Weihnachtsschnappi!

En sak som gjorde att jag nästan fick hjärnblödning innan och under julhelgen var att en liten tecknad krokodiljävel infiltrerade musikvideosverige. Aset heter "Schnappi" och är tysk tillråga på allt.

"Schnappi - das kleine Krokodil" är en jättesuccé i sitt vaterland och må så vara, ingen blir väl förvånad när man berättar sjuka anekdoter som innefattar tyskar, men nu är det så att Schnappi blivit en kioskvältare även i Svea rike - bland kidsen. En tysk Markoolio typ.

Vad är det med den yngre generationen egentligen? Jag kommer fan inte vara kvar i det här landet när det vankas ålderdomshem säger jag bara. Det går omöjligt att lita på någon som växt upp med en tecknad tysk som största idol. Visst, barn är naiva och lättlurade men till vilken gräns ska man acceptera? Jag blir så förbannad när jag hör det där avskummet till krokodil köra sin egen version av "Rudolf med röda mulen" på bästa sändningstid i Z-TV. Är det bara jag som tokflippar? Har det gått så långt att det bara är jag som fattar vad som är på gång?

Det är infiltration på hög nivå.

Tyskjävlarna stökade om så mycket under förra seklets första hälft att de tappat all trovärdighet i omvärldens ögon. Vi lyssnar på dem men ingen tar dem riktigt på allvar längre. De är omyndigförklarade som nation så att säga. Därför är det ingen som ens höjer på ögonbrynen när Schnappi släpper skivor och får egna barnprogram. "Ah, en kleine krokodil, vad gulligt, och den pratar tyska". Skitsnack! Scnappi är ett diaboliskt försök att omkullkasta världsordningen igen.

Det finns som bekant ingen gräns för vad en tysk hjärna kan ställa till med. De är sjukast på allt. Vad de än tar sig för så är det "exravaganza" av något slag och nu har de nått en gräns som är så djävulsk och så uträknad att man nästan blir rädd för dem. De blidkar oss vuxna med billig sprit och våra barn med Schanppi.

Jag höjer ett varningens finger. Innan vi vet ordet av så blir Schnappi förbundskansler och vem vet vad som händer sedan. Schanppi-Jugend? Schnappi-Waffe?

Skratta inte, vi har gått på det förr...

10 kommentarer:

Anonym sa...

förlåt.,..men det går inte att låta bli att skratta när det är DU som är igång mikey ;D
you ruuule :)

Anonym sa...

Tyskarna är enormt lömska och kan dölja sitt "ta-över-världen-med-subliminala-budskap" sätt.
Ta bara det här med Oktoberfestivaler
runt om i världen , det är inget annat än ytterligare ett sätt att smyga in fascism på ett "trevligt" sätt så att ingen reagerar över att det pratas tyska i radion med hård kantigt dialekt.
Jag har varnat mina arbetskamrater på just en sådan men ingen lyssnade.

Cliff Hanger sa...

Ha ha... tyskarna är det enda folkslag som det är politiskt korrekt att snacka skit om. Men det får de tåla. De försökte ju ta över världen igen när fotbolls-VM skulle lottas för några veckor sedan. Inte skulle de prata engelska inte, nej tyska duger gott när världens blickar återigen kastas mot tredje rikets centrum, verkade de resonera. För att inte tala om deras blitzkrieg-attacker på sydeuropeiska badorter, där de paxar soltolar medelst badlakanspåläggning i gryningen. Lömska typer det där...

t.b.f.t.e. sa...

Jag skrattar inte längre. schnappi skrämmer mig så jag gråter inombords. Det är inte bara dirdnel, läderhosen och magväskor, de manipulerar omvärlden med den där jävla krokodilen. Men tyskarna verkar leva under den klassiska uppfattningen "om man inte kan bli både älskad och fruktad är det bättre att bara vara fruktad". Och jag fruktar.

Nemo sa...

Fick en tysktillverkad salladsskål i julklapp. Min bästa erfarenhet då det gäller tyskhet på mycket länge. Annars förknippar jag tysk = bra då det gäller bilar...inget annat. Något som tyskargör bäst i att hålla tassarna borta ifrån är stora rockgalor, porr, hårdrock, turism och all form av kulturella yttringar som syftar till att roa. Det blir bara oroligt...

PlattKatt sa...

Hmm.
Men du Mike. Schnappi kommer försvinna i glömska så småningom. Däremot kommer den galna grodjäveln (med inbillad motorcykel) att leva vidare i all härlighet. För det skrället är poppis på riktigt...

Ron Obvious sa...

I sanning ett viktigt tidsdokument. Ämnet Tyskarnas tidlöst usla smak är så intressant att jag stal din idé för att försöka luska ut sanningen om tyskarna och hemligheten bakom deras smak.

Min teori är samma som den om bakgrunden till andra världskriget och är direkt inspirerad av den tyske EU-parlamentarikern som protesterade över att den då föreslagna standardiserade EU-kondomen var för stor för tyska knackwursts.

Om man mobbar nån tillräckligt länge så brister det till slut.

Emelie Greiff sa...

Faktum är att tyskarna faktiskt HATAR Schnappi. Trots att han kommer därifrån. Österikarna däremot, de avgudar den lilla jävla krokodilen.

adde sa...

Kan spä på alla konspirationsteorier med att de (tyskarna) kör en paneuropeisk offensiv med schnappi, det är alltså inte bara norden de ger sig på. När jag var med barnen på den exotiska ön Mallorca i augusti så malde schnappi i högtalarna dygnet runt. Jag kom närmast att tänka på den där tortyrmetoden jänkarna tydligen använder sig av i Abu Graib, då de kör uppskruvad rap på fetaste volymen 24-7.

makke sa...

men, schnappi är ingenting!
småpotatis..

vänta bara tills de kommer med ÜBERSCHNAPPI,,,då jävlar i min lilla låda.