onsdag, november 23, 2005

Världens sämsta uppfinning

"Gladpak" plastfolie!

I teorin snudd på genialt, i praktiken nästintill sorgligt usel.

Ska det vara så jävla svårt att göra tunn plast som INTE klibbar ihop sig så fort det lämnar rullen. Den statiska elektriciteten gör att plasten fastnar mot allt som finns i närheten. Ska det verkligen vara lika avancerat att ompaketera sin ost som att lägga ett 5000-bitars kolsvart pussel?

När jag var liten var plasma-tv lika mycket sci-fi som gröna gubbar från Mars. Där har det hänt en hel del - men plastfolien är fortfarande precis lika värdelös.

Måtte djävulen ta all Gladpak!

12 kommentarer:

Anonym sa...

plastfolie är ju grymt, man får bara lära sig handskas med den.

man vet ju att den klibbar, alltså tar man o laddar med tålamod och bereder sig på att waste:a en bit då o då.

Fan, kan inte komma på någon kass uppfinning just nu.....

Anonym sa...

You can't handle the gladpack!

Det är ju själva poängen att den klibbar. Att det sen inte går att välja vilka saker plasten ska fastna mot är ju svårt att klaga på. Det är ju så världen funkar. Som om hundbajs bara luktade bajs när man kastade det på sina ovänner, men doftade hallon när man skulle scoopa upp den?

Det hade varit en underbar värld. Men tyvärr, så ser världen inte ut min vän, så ser inte världen ut.

Björn sa...

Är beredd att hålla med.
Btw, såg din sida om hockeys idag. Jag höll seriöst på att skratta ihjäl mig. Du är lite av en hjält som lagt ner så mycket tid på en av världens få underverk...

Helena sa...

Ett litet husmorstips angående detta skall vara att man ska förvara gladpackerullen i kylen = inget klibb. Har dock inte testat själv, så jag kan inte lova att det funkar...

mikebike sa...

ahh helena ett oprövat kort. hmmm ja jag orkar nog inte engagera mig i att finna lösningen på gladpakens enigma. men kylen kan jag prova.

japp så är det i cant handle the gladpak...

ovän av oordning sa...

Det värsta med plastfolien är ändå inte den förbannade plasten utan den där sinnessjuka förpackningen! Vilken djävla idiot hittade på att man skulle ha en taggig bit papp att dra av plasten mot?

Förmodligen handlar det om att man ska misslyckas och slösa bort produkten så man måste köpa mer än man egentligen skulle ha behövt...

Mildamakter sa...

Jag håller med dig :o)

PS sa...

Världens sämsta uppfinning klibbar därför att det i tillverkningen tillsätts ämnen som gör att uppfinningen klibbar. Resultat: En ibland mycket dålig uppfinning... men klibbig!

mitt bästa husmorstips sa...

Receptet är att endast använda gladpack på små saker, så att man kan hålla inplastningsobjektet i handen samtidigt som man drar ut gladpack runt objektet. Till ostar är det bättre att använda plastpåsar, gärna femliters.. Annars så blir ju gladpacken lättare att handskas med när den blivit lite "infettad" av osten el. dyl. Så kanske någon slags smörindränkt borste, fastsatt i kanten av foliepaketet, skulle hjälpa. Detta är antagligen oprövat.

Mjukispolacken sa...

Finns ett skitbra hjälpmedel till galdpack. Är som en skärmoj som man sätter på taggarna så att man slipper använda dem. Funkar grymt bra å kostar ingenting. Svårt å förklara bara. :)

Don Pedro sa...

Vet inte om det räknas som uppfinning och vilka kriterier som skall uppfyllas för att få klassas som uppfinning men en utveckling av något slag bör det ju vara. Så då passar det utmärkt att utnämna kvinnliga hockeykommentatorer till världens sämst uppfinning, det finns inget som kan ta udden av ett grymt powerplay eller en klockren boarding som en kvinnlig kommentator

MiMa sa...

Det är inte själva plasten som är kruxet - det är det där "riv av plasten mot den räfflade kanten" som är problemet. Hade den stannat i sitt räfflade läge tills rullen var slut, hade allt varit frid och fröjd - men så ÄR det inte!

Det finns fiffiga andra grejer att lägga den där plastrullen i, men då råkar man ut för att få stämpeln "tantvarning" på sig och den är det ju onödigt att jobba sig till.....