fredag, november 04, 2005

Vive la France

Säga vad man vill om fransmännen. Men två saker är de jävligt bra på. Sniglar och upplopp.

Tänk hur det brukar se ut i Sverige när det är nåt. Det värsta vi varit med om är Gbg-kravallerna och det som hände i Södertälje nyligen. Fransmännen däremot. De är kända för att stöka om rejält i lådan om någon försöker trampa på dem. De tar inte skit från någon. Minsta lilla grej och jävlar. Då ska avspärrningarna fram, det kittas upp med däckbränder, bilbränder och man utrustar sig med en massa sköna tillhyggen. Precis som på film. De ockuperar och röjer om så att det syns.

När lastbilschaffisarna surade över sina löner för några år sedan gick de i strejk och spärrade av alla vägar med sina trucks. Strejkbrytare dödade de direkt. Kanske har de det i blodet? Jag menar det är ju revolutionens hemland ändå. Dem lurar man inte med lite fika om man säger så.

Jämför det med Kommunals "Vi tar fajten".

9 kommentarer:

Björn sa...

Du har så rätt. Fransmän kan. Kommunal kan inte.

vad sägs? ska vi ta fajten?

Anonym sa...

Det osar fan fajt! Jag är på direkt. Vad ska vi sätta stopp för?! Kärnkraftsnedläggningen? Vintertidsomställningen? Låt oss gå ut och göra uppror - välta soptunnor och hytta näve åt pensionärerna! Fajt, fajt, fajt!
//ulf

JoacimW sa...

Kolla Argentina nu i veckan då, tågen var försenade och folket startar upplopp!

http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=130&a=241102

karolina lassbo sa...

Vi är nog ganska dåliga i Sverige på upplopp, i alla fall om man jämför med andra länder! ;)

Det största "upplopp" jag någonsin beskådat i sverige i mitt 25-åriga liv var när nya Star-Warsfilmen hade premiär och en hel karavan av Uppsalabor ville ha biljett efteratt ha tältat utanför i några dygn.

Katta sa...

Fotbollsbråk är vi rätt bra på. ELler vi förresten? Svenska män...

mikebike sa...

nä inte ens där är svenskar övermän. titta på england eller italien eller de afrikanska ligorna. där snackar vi våld med stort VÅLD!

Anonym sa...

och vad är det som är så fint med att starta upplopp då? jag tycker svenskar är mer civilicerade ..och det där bullshitsnacket att fransmännen minsann inte tar skit .. men det gör vi? nej det finns andra sätt att protestera än att förstöra hela städer ..

yes sa...

tror iofs inte det är så många urtypiska fransmän som deltar i upploppen, snarare är det fråga om importerade (sand)negrer ...

Skånepågen sa...

Fransmännen?
Snälla du, skaffa torrt på fötterna. Jag bor i Frankrike och lovar dig att du inte kommer att hitta Claude och Jean-Pierre med en brandbomb i näven. Det är uteslutande araber som passar på at leka av sig. Tyvärr. Så blanda inte samman veckans tragiska händelser med strejker eller studenrevolter.