torsdag, november 03, 2005

Idag är allting grått och jävligt

Väcktes okristligt tidigt imorse och visste redan då att denna dagen inte kommer medföra något gott. Så fort jag kom utanför dörren kände jag det hårda regnet piska mina kinder. Då visste jag - nu börjar helvetet på riktigt. Vanligtvis brukar denna perioden och ända fram till jul kännas helt ok. Eller rent utav bra och mysig. Plötsligt är det socialt accepterat att hyra tio videofilmer, sjukskriva sig en vecka och inte flytta sig mer än den nödvändiga distansen mellan soffan och köket under några dagar. De första månaderna av fulhöst brukar vara uthärdliga helt enkelt. Men i år känner jag mörkret redan från dag ett.

Jag hatar verkligen höst och vinter i Göteborg. Löjligt att ens säga vinter eftersom den årstiden inte existerar här. Ett halvt år av små vattenpartiklar från sidled. Den djävulska fukten som tar sig innanför en torrdräkt till och med. Den kyla det medför är värre än 40 minus i torrt klimat. I Göteborg drunknar man nästan av luftfuktigheten. No more Converse på ett tag. Då får man reumatisk värk på nolltid.

Snart börjar människor få en dålig attityd. Bli lynniga. Snart börjar skottlossningen utanför och inne på krogarna på avenyn (låt dem hålla på). Snart börjar allt som smakar grillat på sommaren smaka skit för ett halvår framöver. Förkylningar och influensornas tid står för dörren. Snart börjar lidandet på riktigt. Det tär på psyket. Allt man kan be om är några korta ögonblick av lycka, några bra spelningar, sköna filmer, mysiga sammankomster och fina spritfyllor som hjälper till att dämpa den kroniska hösten för en stund.

Gud vad jag hatar Göteborg och Sverige under detta mörka halvår. Inte ens Majorna är soft i horizontalregn.

8 kommentarer:

Nemo sa...

Att Kent A dessutom lämnar in i Majorna en dag som denna förstäker ytterligare effekten av att hela Gbg-hösten suger... RIP!

mikebike sa...

asså kent bodde i majorna... då är det extra sorgligt...

Uddis sa...

Angående regnvädret i Göteborg:

En vän lämnade in sin bil (Renault) för några år sedan då det hela tiden kom in vatten vid fötterna. Han visste inte varför så han lämnade in den för att få det åtgärdat.

Dock så återstod problemet och han lämnade in den igen. Då säger verkstadskillen följande.

"Jasså, det läcker in fortfarande. Regnet har en jävla förmåga att krypa upp här i Göteborg."

Som om fanskapet nu även regnar underifrån.

Katta sa...

VAR i Majorna bodde Kenta? Tänkte också på Kent A när jag läste denna bloggtext.

Ang regnet. Menade du vertikalt regn? Inte horisontellt då eller? I Gbg brukar det ju vara horisontellt regn...

mikebike sa...

Sorry, mitt fel katta. horizontalregn menade jag såklart (frångick min princip och ändrade i texten). min hjärna har fått en lättare fuktskada som ställer till det för mig idag;)

Owen Lars sa...

Sett ur ett skönt Synth perspektiv är ju hösten en trevlig årstid, många härliga spelningar att se framemot, framförallt i Svärjes Synt-huvudstad Göteborg.
Passa på och kolla upp clubspacelab nära Bengans.
Ett litet tips bara www.clubspacelab.com. Synthen din boj i höst mörkret.

Hallis sa...

Katta: av bilderna på tv att döma så skulle jag gissa på nedre delen av Såggatan (Allmäna vägen, Amiralitetsgatan). Men som sagt, det är bara en gissning.

Anonym sa...

Ja fy f-n för göteborgsväder! Fattar inte att jag stod ut i åtta år i den skitstan!