torsdag, november 10, 2005

En man av sina drömmar

När jag var liten drömde alla kompisar om att bli brandman, polis eller rockstjärna. En kompis drömde specifikt om att bli "kravallpolis" (hur fan vet en åttaåring vad kravallpolis är förresten?) Tjejerna ville bli sångerska, som Carola, eller också veterinär. När vi blev lite äldre ville alla bli filmstjärna. Som Arnold, Stallone eller hon i Dirty Dancing.

...Men jag, jag drömde om att jobba på posten.

Vet inte vad det säger men om man ska se på det ur en ljus synvinkel så hade jag uppnått mitt livsmål redan vid 20 bast. Ska man se det ur en mörk synvinkel så... nä förresten, det orkar jag inte. Klart är att jag redan då kände mina begränsningar. Snacka om god självkännedom sedan.

Vem är mest loser egentligen, jag som uppnådde mitt mål så tidigt eller alla de som inte nått halvvägs ännu.

15 kommentarer:

Joacim W sa...

Posten är grymt! Har bara jobbat där en sommar men om jag någon gång skulle tröttna på mitt nuvarande karriärval så hade jag lätt kunnat satsa på brevbärare, skönt jobb!

El_Pedro sa...

tung fråga men eftersom jag ser karriärsval som en obetydlig sak i livets helhelt så du har vunnit eftersom du uppnådde diit mål fort.

Jag ville bli lastbilschaufför när jag var liten.....

kuf sa...

Själv ville jag bli mc-polis när jag var liten. Skälet var att de hade avsågade hagelgevär!!!! FATTA hur besviken jag blev när jag insåg att de varken åkte på HD eller hade hagelgevär... jag har ännu inte hämtat mig. Vad gäller posten så blev min kompis sparkad därifrån eftersom han var citat "både långsam och slarvig".

newman sa...

Haha brevbärare är världens bästa jobb, men det fattar inte idiotern Kramer som jag har försökt locka in i kåren. Sprätten Jerry fattar heller inte att brevbärare är samhälletsfundament, se bara Kevin Costners kvalitetsrulle the Postman hehe

mikebike sa...

det måste vara nästintill omöjligt att bli sparkad för långsamhet och slarv om man jobbar på posten. det stället är fan byggt av långsamma människor.

hehe trodde du att alla mcsnutar var som renegade?

Anonym sa...

Såå, det betyder att jobba på Bulten var ett av dina mål?!

Katta sa...

Haha! Jag ville bli "fyllegumma" för jag tyckte öl var gott ochdå verkade fyllegumma vara ett passande yrke.

Björn sa...

Posten verkar fint. Själv ville jag bli officerare ?
Ang, vitryssland så glöms det inte i första taget. Har oxå börjat koncentrera mig på elitserien mer.Fast som leksing så är det inte så positivt det heller. Jag länkar till din blogg från, hoppas d e ok ?
ha en bra dag.

Kuf sa...

Mmm om jag minns rätt så hade en av mina polare varit i USA och självklart sa han att de hade hagelbössor där... jag gick ju igång helt på detta då jag älskade både motorcyklar och gevär... helst ville jag ju rida men lite realistisk var jag ju, klart ingen red numera.

Anique sa...

Postis! Sånt hederligt jobb. Inget fel i att drömma om att jobba där, men tyvärr så följer ju dröm och verklighet sällan samma bana... Fast Mike du provade ju i alla fall på. Det är strongt. Själv hyste jag storslagna planer på att jobba på macken i Kiruna. Tyckte dom hade så fräsiga västar. Så verkade det helfestligt att få tanka bilarna också. Men nu blev det aldrig så... Trist. Sopgubbe skulle också vara kul att ha i meritlistan.

mikebike sa...

joachim: du kankänna dig blåst. brevbärare får inte knulla alls lika mycket som legenden säger;)

el pedro: då är jag en vinnare alltså.

anonym: vad har bulten med posten att göra?

björn: klart det är ok om du länkar till mig. tack.

kuf: det låter som att du borde satsat på att bli en texas rangersnubbe eller gränsvakt i södra usa. kanske prisjägare. möjligheterna är oändliga over there...

anique: haha. täckvästar menar du;) ja täckväst är helrätt. ja tänk vad roligt att tanka bilar utan att betala utan få betalt till och med

mikebike sa...

katta: fyllegumma, det är en bra dröm. blir du trött på ditt framtida yrke så kan du alltid satsa på det.

ibörjan är det klart att det nog är kämpigt med cashen men efter ett tag så lär man sig nog ekvationen mesta möjliga berusningsmedel för minsta ekonomiska insats

Anonym sa...

jag ville enligt en nyfunnen "mina kompisar" bli glasmästeri. inte glasmästare utan ett helt jävla glasmästeri.
hardcore.
//ulf

Kuf sa...

Heja ulf!

Silver Blaze sa...

Håller helt o hållet me joacim w! Har jobbat en tid på posten o de va kul. Cykla runt i villakvarteren och dela ut post. Skönt på sommaren, lagom skönt på vintern. Hände nån gång att cykeln välte och väskinnehållet hamnade i vattenpölar på trottoaren. Lagom kul. Lagom kul va också när postmästare Sjunnesson blev fly förbannad på dom som satt i fikarummet innan första turen (va 2 turer på den tiden) och fyllde i korsorden i dom tidningar som skulle delas ut, med kulspetspenna...