onsdag, november 09, 2005

En banditlegend har gått ur tiden

GöteborgsPosten rapporterade igår att den indiske banditlegenden Nirbhay Gujjar dog under en våldsam eldstrid med polisen. Hans kännetecken var enligt källan "en stor mustasch". Mäktigt är ordet.

Det är inget fel på att leva sitt liv som en Svensson och jobba på kontor men banditlegend, känn på det, vilken titel. Jämför "kontorist" med "banditlegend", vilket låter tuffast? Bandit i sig är hårdkokt och legend på det. Ja, jag säger då det. Indien har tydligen rykte om sig att ha förkärlek till spektakulära skurkar.

Men hur blir man en bandit egentligen? Skulle tippa att det är tekniskt sett helt omöjligt i Sverige. Här blir en kille som livnär sig på rån en rånare, mord blir mördare, kidnappning är kidnappare (och jävligt pajig sådan oftast). Troligen är det för att våra badboys till vardags springer runt i nån förort med sin mördarhund, baggypants och en guldlegering (äkta om de lyckats med) kring nacken. Dessutom kör de ALLTID beemer (BMW). En rätt tacky snubbe helt enkelt.

Här är man kriminell och inte gangster. Brottsling är benämningen på vad man i Indien kallar skurk. Och bandit - det existerar bara i barnböcker och jävligt gamla filmer. Jag är faktiskt förvånad att det överhuvudtaget finns folk som vill jobba med olaglig verksamhet i sverige. Det har ju en sådan b-stämpel över sig.

En bandit är mer flott. Det är en snubbe som gjort det till livsstil. Han röker Cohiba till frukost och äger 25% av poliskåren. Han gör precis som han vill och låter alla veta det. En legend blir man nog om man lyckas göra just det, jävligt bra och med stil. Creme de la creme.

Bandit är kool och med prefixet legend så andas det "cojones" enligt mig.

13 kommentarer:

Dan (gearhead) sa...

Skön blogg, lite i min egen stil faktiskt. Keep it up!

Anonym sa...

Exakt mike.
Ordet gangster andas lika mycket myt dessutom.

Nu känns det nästan som om pizzabagarna i stan är den nya sortens "gansters".
kör bmw's , fifflar med skatt och säkert en massa annan business bakom disken.
och givet en kille som snackar med den härliga balkanbrytningen ger ju intrycket av bad ass ( se på filmen Pusher o ni fattar )

Men den dåliga sidan av de kriminella är när de oproffsiga horar runt bland civila o flashar med vapen o annat trams, det går bort.

Hallis sa...

Meh, kan ju inte använda img-tag, så det får bli en länk istället:
Bild på banditen

maya sa...

Exakt El Pedro det är pizzabagarna och dom som äger små minilivs i mina kvarter här i Gamlestan som är nya gangsters. Minilivsen här i krokarna har knappt några varor eller kunder men ändå går ägarna klädda i glitter, märkeskläder och kör bmw (den på hörnet precis där jag bor har precis köpt jaguar). Måste ju vara täckmantel för annan business

t.b.f.t.e. sa...

Herrejävlarns Maya. Det var inte dåligt att du lyckats fixa in en bild få banditlegenden!! Haha.
För att vara bandit räcker det inte bara med MikeBike´s beskrivning. En accessoar som är ett absolut måste är två patronbälte som korsar bröstet. Men en jävligt slick lirare måste man också vara. Som en korsning av Castillo i Miami Vice och... Nej det räcker nog med att vara som just honom. haha!!

Anonym sa...

t.b.f.t.e Det var väl bara en replik till elpedro, självklart finns inga riktiga gangster eller banditer här i stan. Det närmaste man kan komma är smågangster som har pizzerior, minilivs fifflar med skatten och kör en hel del annan business bakom disken. Jag har aldrig varit på casino cosmopol men det skulle också kunna vara ett ställe att träffa smågangsters och fifflare men inga banditer med patronbälten i kors över bröstet

Katta sa...

Nära fd Jugoslavien så kör mafiosorna med adidasbrallor, och så äter de på McDonalds (DET är lyx för dem... "West" liksom).

gösta sa...

Hörru mike nu ska visst putröven Stefan Holm sitta och briljera i På Spåret igen, lär ju synas i kvällspressen en del. Dags för lite skönt Holm-hat igen. Vi längtar

Katta sa...

Jaaaaaaaooo!! Mera Holm-hat! Sveriges putröv No. 1 needs some more håning!!!

Putte sa...

Tycker att bov är ett underskattat begrepp. Det känns som en snäll farbror som knycker lite här och där men ändå har potential till råhet. Som Knocke o Smocke i Bamse

Telesäljare sa...

Jag är med putte! BOV känn på ordet!

Anonym sa...

Jag vill ha MER av dej Mikebike .. du skriver för sällan .. jag är beroende av dej :)
Anna

mikebike sa...

oj då anna... tackar ödmjukast, inte ett öga torrt, men du: jag skriver ju varje dag;)

betala mig för att skriva så kan jag göra det 24/7;)