onsdag, november 30, 2005

Det sägs att heroin är djävulens drog... men jag vet inte.

-Mitt namn är Mikebike och jag är en junkie.
-Hej Mikebike!


Det började med att en kompis berättade att han hade lösningen till en total senapsupplevelse. Jag skrattade och sa att jag klarar mig bra med slotts. Men han låg på, pushade mig och sa att jag kunde få prova gratis första gången. Så jag gav med mig. Jag fick en macka med ost och skinka och på skinkan ett tunt skimrande lager av "Johnny's". Det var en smakexplosion och jag såg färger. Vilket rus.

Sedan dess har det bara varit Johnnys som gällt. I början var det svårt att få tag på men jag hade de rätta kontakterna. Ica Focus vid Liseberg hade Johnny's både på tub och storpacksflaska. Jag köpte en tub för hur mycket senap gör man av med utanför grillsäsong. Inte mycket. Men ryktet om johnnys spreds som ryktet om spritgelen på bajamajorna och plötsligt hade alla Johnny's. Man kunde koppla av och behövde inte smussla. det var normaliserat kan man säga.

I den begynnande fasen använde jag bara Johnny's på skinkmackorna men ganska snart började jag experimentera med andra livsmedel. När jag kommit så långt att jag började dagen med en toast (eller "croque monsieu" som man säger på missbrukarlingo) så visste jag att jag var rökt. Johnny's har sedan dess varit ett livsviktigt elixir för mitt välbefinnande och finns alltid i mitt kylskåp (jag slutade snabbt med tub och gick på storfixen).

Men så förra veckan tog den slut. Nödläge röd - måste kirra mera Johnny's.

När vi handlade på Willys visade den sig vara borttagen ur sortimentet och här på hemköp var den slut, finito, utan något besked om nästa leverans. Ångesten grep tag i mig direkt men abstinensen började på allvar nu i helgen. Först en känsla av kronisk trötthet och ständigt närvarande tinnitusljud. Vidare gjorde sig myrkrypningar (s.k formikationer) påminda, för att inte tala om koordinationsstörningar och paranoia. De senaste dagarna har kantats av svåra nack- och ryggsmärtor. Stelhet, huvudvärk och yrsel. Jag har börjat uppleva ett derealistiskt tillstånd och får köldrysningar och synstörningar omvartannat. Så man börjar ju undra.

Efter lite googlande kom jag till en hemsida och började slöläsa lite om beroendemedicin. Oboj, där fans en del att läsa om man säger så. Enligt hemsidan är alla ovan nämnda symptom typiskt abstinensrelaterade och då har jag bara täckt in undergruppen "förändring i varseblivningen".

Jag vågade inte ens flukta på vad som fanns under "kroppsliga, känslomässiga och kognitiva förändringar"

Allt pekar på samma sak. Akut Johnny's-abstinens! Japp ni läste rätt. Trots att Johnny's senap inte klassas som en opiat så verkar abstinensen ta sig exakt samma uttryck som hos en heroinist. Läskigt.

Det postakuta abstinenstillståndet kan hålla i sig i upp till ett år innan man når sitt jämviktstillstånd. Långsamt avtagande. Behandling bör ske på en geografisk plats långt ifrån droger. Gärna ett behandlingshem eller genom familjevård.

Jag ska hem till mom och pop nu. Vårda mig lite. Jag ska verkligen försöka låta bli att åka förbi Ica Focus på hemvägen.

30 kommentarer:

Cliff Hanger sa...

Du är min förebild som bloggare, jäkligt rolig. :-) Bäst är ändå gamla "hockeyfrossa", men denna blogg är också kul. Jag är bara en enkel lärjunge, men min bloggadress är: http://tankaromstortochsmatt.blogspot.com/

Anonym sa...

"I want to thank kokain for giving us such a crazy story"

D. Chappelle, avsnittet med Rick James

Droger är inte alltid dåliga.

Ok, lite off topic...

Nemo sa...

Tack för tipset om Johnny's. I flera år har jag smusslat med mitt missbruk av Colman's. En snorgul senap från trakten av Newcastle. Den finns även i pulverform...men jag gör mackor med gult klet...

Colman's ärinte opiatliknande... mer av kokskänsla..."Pling i näsan" liksom ;-)

Kalla Kåre sa...

Johnnys eh? Det måste kollas, tack för tipset. Jag blandtjackar Västerviks och Nisses annars. Ett måste på ostmackor och ett av få skäl att se fram mot julen. Nu har man plötsligt massor av skäl att ösa på med det senapsgula guldet (kass metafor, jag vet).

Och Mikebike, skäms inte. Du är inte ensam på långa vägar när det gäller senap.

Lotta sa...

Ja du Mikael, här på nordligare breddgrader har vi Johnny´s ÖVERALLT, fås t.o.m på korv man köper i vilken korvmoj som helst... Det du ;)
Skulle bristen bli HELT olidlig kan jag skicka en låda. Kram

Anonym sa...

Jag är ju en gammal traditionell dijon-pundare. Har på senare år märkt av att effekten tyvärr inte är lika slående som i yngre dagar.
Då kunde en dijon-macka få mej att virida kroppen i krumbukter av välbehag. (Inte olik känslan jag tidigare också fick av ett rejält öronrens med tops.)

Sen har det fortsatt med mer osofistikerat blandmissbruk som djonaise (som en speed ball fast med majo och senap istället för horse och koks).

Men det blir knappast som första gången igen.

Anonym sa...

dijon är den enda senap värd namnet

Mjukispolacken sa...

Öronrens med tops.........ahhhh....det slår det mesta.

uddis sa...

Johnny-toast. Livar upp vilken fredag som helst.

mikebike sa...

stopp och belägg. inget mer jävla snack om öronrens när vi snackar senap. jag blir illamående, får snedtändning sas;)

El mango: tack tack, kul att du gillar hockeyfrossa men jag är som du förstår ganska trött på den. kollade för ett tag sedan och den har haft en halvmiljon besökare under sin fyra år långa livstid. fortfarande fler besökare än bloggen varje dag;(

haha nemo så du kör colmans... jaja vänta bara. jag vill gärna veta om du hookar lika fett som jag på johnnys. mig veterligen finns det INGEN normal människa som inte blivit fast efter första fixen.

kåre: nisses, ja det är är som mary jane om man säger så. gott och en viss ruskänsla men inte mer än så.

lotta: dig kan man alltid lita på. jag glömmer inte att du var min crimenight-kran innan jag fick disovery channel;) jag vet att man får det i korvan uppe i norr. en vän från bollnäs har berättat.

dijonpundaren: visst visst i all ära men den är inte värd namnet senap. den är större än så. den är så rå och oförädlad. mer som riktigt fula droger. skulle säga att dijon andas mer pcp och meskalin. nothin fansy 'bout that!

uddis: ja fan vad soft med johnnys. nu känner jag hur venerna skriker efter johnnys men jag måste igenom denna akuta fas.

SoP sa...

Nej-- har Willys slutat med den--- :-( Var ska jag då köpa den nu till jul?

joacimw sa...

Sagt och gjort. Under dagens runda i den lokala butiken gick jag förbi senapshyllan, berikad av vad jag läst här tidigare under dagen kollar jag efter Johnnys, och där, längst upp, står en burk kvar. Köpte den och har hitintills testat den på varmkorv och en macka med julskinka men nja, min favorit är och förblir ändå Nalle-Senap, vet dock inte vart man köper den mer än i ett av stånden på Lisebergs julmarknad.

Adde sa...

Jag trodde polarn hade fått hjärnblödning när han strök ett pannkakstjockt lager senap direkt på ostskivan. Han la märke till min vidöppna mun och tallriksrunda ögon och innan jag hann säga partärspya låg en likadan macka i min hand. Resten fattar ni själva. Min morfar (R.I.P) gjorde en tårkanalsöppnare som hette duga, den hade du gillat Mikebike! Hans hemliga ingrediens var brännvin, inte så att senapen tog smak på något vis men nog för att rensa snoken på vilken djupdykare som helst.

mikebike sa...

sop: jag vet inte. berätta om du hittar den.

joachim: hmmm, jag skulle säga att johnnys passar sämst till korv. prova på ost&skinktoast. det är där den kommer till sin rätt. om du inte ändrat uppfattning då så blir jag mäkta förvånad.

adde: tårkanalsöppnare... hahahaha hade han ett hemligt recept? har du det?

annie sa...

Japp! Det låter som ett klart fall av Johnnysmissbruk! Kommer från en familj som präglats av ett mångårigt Johnnysmissbruk. Känner fortfarande vibrationerna i luften från min fars lynniga vredesutbrott när man råkat köpa Slotts senap i stället. Eller de iskalla blickarna jag fick i somras när jag råkade tappa tuben i ärtsoppan. Jag vädjar till dig Mike - som en far- get out while you can! Tänk på din dotter nu! Vill du utsätta henne för det trauma jag har fått genomlida?

Owen Lars sa...

Jag har provat Johnny's Ketchup, smaksatt med senap känn på det!!!

Den där Johnny vet vad han gör.

Adde sa...

Tyvärr, mikebike, han tog det med sig i graven.

RonObvious sa...

Jag känner din smärta. Men det finns en anledning till att det är så gott som omöjligt för en vanlig dödlig att rekvirera en tub Johnny's söder om Dalälven. Vi sörlänningar kan inte hantera den. Vår dekadenta livsstil kräver ständigt mer och fler njutningsmedel. Norrlänningen, å sin sida, har redan självförnekelsen i sitt bistra blod. Han vet att smärta är en livsstil och kan avstå trots att det gör ont, så ont. Därför är Johnny's inte för oss. Trots att den är bäst.

Anonym sa...

Johnny's på färskt vörtbröd (alt. julknäcke) med fortfarande ljummen julskinka. Det börjar bli dags nu. There is no one like Johnny.

mikebike sa...

haha annie! "...präglats av ett mångårigt Johnnysmissbruk" hahahahahaha. du har rätt. i have to cut down on the sweet johnny.

owen: yes joonnys vet minsann

ronobvious: hehe bra konstaterande och så sant. johnyys är inte för oss som inte klarar 40 minus utan att gnälla. men när man är hooked är det en svag tröst;)

anonym: jag vill ha jul nu!

Kalasbyxan sa...

Oj! Hoppas du får en låda johnnys levererad till dörren efter denna lysande lektion i marknadsföring.
Själv går jag i däck på Dijon och dess anförvanter.
Ful-senapen utan tävlan är shellmackarnas lite starkare sort. Uj, den bastarden ger mig respiratoriska problem.

Anonym sa...

var inne på hemköp för att tjacka ketchup och vad får jag se vid hyllan om inte en full låda Johnny's.
Givetvis får ma testa denna tingest tänkte jag och tog en reklamstörd som jag uppenbarligen är.

Körde på korven idag och skall testa på toasten senare eftersom jag är toastkille.

Hemköp has the shit.

Cliff Hanger sa...

Ok, nybörjarmisstag här nedan... Man behöver ju som bekant inte skriva ut sin webbadress, det räcker ju med att nicket är med. Ville bara tillägga det. Keep up the good work!

Anonym sa...

Johnny's söt starka e nog den mest beroende drog på diverse livsmedel en gång torsk på Johnny's = livslångt missbruk . Jag hittar denna drog på City Gross i Kungälv . Då jag själv bor i Göteborg tar jag bussen till Kungälv för att införskaffa Johnny's .
Annars kanske man skall prova att köpa direkt från leverantören www.druvan.com

Merto sa...

Tja, idag såg jag Johnnys på hemköp på nordenskiöldsgatan i Linnéstan i Göteborg. Tänkte direkt köpa den eftersom jag här har förstått att den är en gudagåva. Men det fanns bara stora flaskor, hade tänkt fega med en tub om det var fel sort. Får bli imorgon. Annars gillar jag Apotekets julsenap, på rökt kalkon. Dregel..

Horse sence sa...

Hello, I have a fairly new website that has been online for about 8 months. I looked at alot of websites that are in my area breyer horse collectible . I have done the internet MLM thing and really got disgusted at the whole thing. So my wife and I thought since we love horses we should build a website around that. We have done pretty good so far but I always want to improve. I didn;t realize it would be so time consuming though. But we love it and hope to improve and offer some of the best recourses and products available. Hence the search for content new products and information about what we have. If you decide to come and visit maybe you can offer some advice That would be great. If not well you have A great new year.

Thank you for your BLOG.

Regards,

breyer horse collectible

Mustang sa...

Hi there! Very interesting blog. I'll add it to my favorites.
Best Regards,
Mustang

Mustang sa...

You have a very nice blog! Check my horse related site if you get any time:
http://www.horseoutlet.com/ __ Mustang

Smoke sa...

Drugs are just bad, you should try to use Herbal Alternatives as a temporary replacement to loose the dependance!

Guitar Master sa...

I wish I could blog as good as you, but what I can do is give you a nice Guitar Lesson!