tisdag, november 29, 2005

Apokalypsen är nära mina vänner

Jag vill så gärna tycka om människor men börjar på allvar förakta min egen art. Kanske borde jag söka utträde ur människorasen. Om Kolmården har en ledig plats i schimpansfamiljen så är den paxad här och nu. Då gör jag slag i saken.

Ett företag som heter "Archies" har tagit på sig ansvaret för att toppa världens förfall. De har utvecklat ”det intelligenta vinstället”. Inte nog med att det är gjort för bibar. Nu ska det begåvas med intelligens (om än så basal och meningslös) dessutom. Jag vet faktiskt inte om det är läge att skratta eller gråta men det lutar åt en blöt kudde ikväll.

Mycket kan man komma undan med. Folkmord är bara ett exempel, men den här ohyggliga skapelsen marknadsförs som årets julklapp. Det är att vara ute på väldigt tunn is – med spikskor.

Tillåt mig citera:
”Brukar du som många andra fundera på hur mycket vin som finns kvar i vinboxen? Behövs mer vin till kvällens gäster? Hur mycket vin har vi druckit ikväll?”

Tillåt mig replikera:
Nej, jag brukar INTE undra hur mycket vin som finns kvar i vinboxen. Det är själva anledningen till att man köper vin på box. Det räcker en stund. Om mer vin behövs så korkar man upp en flarra till, eller för all del en box. Och ärligt talat, mig veterligen finns det INGEN människa som känner ett behov av att ta ut statistik över hur många glas som tömts under en kväll. Det finns redan en sådan funktion med två fullgoda alternativ.

1. Lagom mycket vin.
2. Alldeles för mycket vin

Varför krångla till det?

I annonsen listas en funktionspec som visar hur unikt vinstället ”Archie” är. En digital display visar i antal glas alternativt flaskor hur mycket vin som finns kvar i boxen. Det finns fyra separata minnesfunktioner för att logga hur mycket vin som hällts upp under kvällen (eller varför inte vis förra sammankomsten). En praktisk droppkopp som förhindrar spill på duk.

Reflektion:
Är det en reklambyrå som jobbat fram denna säljingången så kommer de klåparna bli så psykiskt kölhalade i fackmedia att de ber om att få lägga ner sin verksamhet

Vad är det för fel på att känna på boxen och höfta? En kille som roar sig med att föra statistik över antalet glas/liter som gått åt har nog världens minsta könsorgan. Droppkopp? Vem fan ställer fram en bibba på bordet om man dukat med linneduk och finporslin?

Annonsen slutar med en payoff:
”Gör ditt vindrickande enklare eller gläd en vän - köp en Archie idag!”

Slutplädering:
Hey hey, håll i ponnyn nu för fan! Den som upplever ett behov av att förenkla sitt vindrickande har större problem än de ett digitalt vinställ kan lösa.
Priset är 450 spänn och får jag se det hemma hos någon jag känner kommer jag bli tvungen att kontraktsmörda dem och deras fem närmsta grannar tror jag.

Så att sjukdomen inte sprider sig liksom.

Läs originalannonsen här

17 kommentarer:

Anonym sa...

Hah, grymt! Bara en riktigt square party-pooper hade köpt en sån.

Men jag såg ett riktigt coolt bag-in-box-ställ en gång. Det var som en droppställning, man tog ur påsen ur boxen och hängde upp den. Hade gillat det med rödvin och genomskinlig påse..

Who´s up for a transfusion?

hisingen sa...

Mäktigt, jag har redan beställt 2 st. Bor för övrigt på den underbara ön. Detta kommer att bli en storsäljare.

SoP sa...

*skrattar hejdlöst* nej.. men Lér-- helt sanslöst-

Stella sa...

Kanske något att förvara vällingen i så att mamma och pappa slipper att fixa varje dag!

Nemo sa...

Såg nånstans...om det var på mikebikes blogg eller på annat håll... att "ett vinställ för kartongtjut är höjden av white trash". I detta fall skulle jag vilja citera den käre LOB; "Det sägs att mänskligheten är skapelsens krona...men efter att ha sett detta blir jag tveksam. Den verkar mera vara dess keps"

mikebike sa...

du har så rätt nemo. jag skrev om det i juli eller augusti tror jag. att det är höjden av white trash. japp jag håller med. kronan har tappat sin glans. vad kommer här näst? om vi tillåter vidareutveckling av denna produkt så kan det bara gå åt helvete.

Anonym sa...

Varför ondgöra sig över andra människors preferenser och behov? Varför inte sköta sitt och låta bli att ha åsikter om hur andra gör sina val i livet? Troligen överdriven potträning...

mikebike sa...

"varför ondgöra sig överandra människors preferenser och behov?"

För att jag är en medborgare i vårt samhälle och som medborgharehar jag skyldighet att ropa högt när jag ser något dåligt sprida sig bland oss. bara för att någon har ett behov så ska det väl inte per automatik accepteras? varför har vi lagar överhuvudtaget isåfall? om du är anarkist eller nihilist så skriv under med det så slipper jag svara på ett sånt här inlägg;)

Anonym sa...

Mikebike - du har rätt som vanligt! Tur att det finns såna som du! Om ingen skulle reagera nånsin HUR SKULLE DET SE UT??? Man ondgör sej inte över folk, man reagerar på vansinne!! Suck!

Anna

Lektant sa...

"Varför ondgöra sig" - Vad ska man annars göra? Är inte hela prylen med mänskligheten att vi gillar att boppa i grupp... och därmed är det väl självklart att vi ska bry oss(ondgöra sig). Jag fattar inte vad vi annars ska göra?

Anonym sa...

Funktionen på denna tingest , vet vi nått mer om denna?
Väger den boxen o på det sättet räknar ut antal glas som e kvar?

För om det skall till manuella inställningar så skiter det ju sig i vanlig anda för efter 2-3 glas brukar koll försvinna.
Och hur vet fanskapet storleken på vinglaset? kör man med riktigt stora baljor så kommer den ju att räkna fel??!!??!?

jag kräver ett test.
M3 kommer säkert att testa den, de är prylbögar av rang.

Liila sa...

Hey, vilken blogg du har! Jag bara myser när jag läser! Inte för att jag alltid tycker som du men du skriver så härliga reflektioner om saker och ting! Jag länkar till dig från mig och hoppas att det är OK!?

Rex sa...

450:-?!
Det räcker ju till minst 6 liter vin?

Mikael sa...

vilken vrede!! Det är inte bra med dödssynder så här före jul, mikebike. Hoppas du käkar fett med pepparkakor! ;)

mikebike sa...

liila: självklart länka på. jag blir bara glad!

rex: Precis!

mikael: du kan ta det alldeles kool;)

Cronelid sa...

Hahaha :-D

Cliff Hanger sa...

Helt sanslöst onödig pryl! Men den verkar rolig. :-) Precis som att det kan vara barnsligt roligt att blåsa i en privat alkomätare där hemma, kan jag tänka mig (även om jag själv inte har någon). Självklart ska man inte ha en sådan fånig grej på bordet på finmiddagen, men man ska ju inte ha en box på bordet heller. P.S. /Senast jag kollade hade jag inte världens minsta könsorgan.