måndag, oktober 31, 2005

Imodiummannen

Han eller hon som skrev copyn till reklamen för Imodium (antidiarrétabletter) har jävligt komplex humor, men jag måste tillstå att jag flabbar lika mycket varje gång. De lyckas nästan lura en att det inte är skrivet för att vara roligt...

Speakerrösten ska läsa upp en text och men misslyckas fatalt med dramatiseringen.

Den går så här:
Åh nej, Diarré!
Diarré kommer alltid vid fel tidpunkt...

Samtidigt spelas säkert någon form av handling upp. Jag minns faktiskt inte för jag blir helt paralyserad av att någon med dåligt spelad panik använder ordet "diarré" två gånger på mindre än fem sekunder. Han låter så blasé som om han inte bryr sig. Alla som drabbats vet förresten att det kanppast finns någon rätt tidpunkt för lite diarré.

Jag tycker reklamen faller i trovärdighet vilket är synd. För jag vet av egen erfarenhet att Imodium är ett mirakelmedel. Jag var med några vänner i Magaluf vid 18 års ålder och satt på McDonalds en förmiddag. Vi hade bara ätit flytande föda några dagar och kanske var det en dålig räka som ställde till det. Iallafall hade vi stämt träff med några finfina norskor och skulle ta med dem till en vattenpark. Vi skulle bara äta lite innan vi teamade upp. Jag hann knappt smaka på mina pommes innan jag kände att helvetet var påväg att bryta lös. Jag sprang i total förtvivlan in på toan och jag lovar ett vulkanutbrott är jämförbart med den scen som utspelade sig där. Jag kom ut igen mindre sugen på pommes men tänkte att jag tar ett bett på min burgare. Holy mama - samma sak en gång till. Jag var omöjligt i stånd till att åka vattenrutchakana med sexiga norskor.

Jag bölade lite och fick mina comrades att haka på till hotellet där jag under tystnad och depp intog en karta Imodium och la mig under en filt. Två timmar senare var vi på vattenparken. De sexiga norskorna hade förvisso förvandlats till skitsura norskor. De uppskattade inte att vänta i två timmar (ofattbart att de gjorde det alls men de är ena sega jävlar i Norge) men jag hade ingen lust att berätta att min avföring bara en stund tidigare haft samma konsistens som drinkarna kvällen innan. Dålig sexappeal liksom.

Hade jag fått skriva copyn till samma scen hade de två första raderna låtit ungefär så här:
Shit i helvete... DIARREEEEEEÈ!!
Prygla mig, skjut mig men låt mig för guds skull inte drabbas av DIARREEEEEEÈ nu.

7 kommentarer:

Nemo sa...

Stabil blogg...den regerar fett.. min nya favvo... Keep up the good work!!!

Anonym sa...

Ja ASP är fantastisk produkt!

Anonym sa...

Haha. Har vart med om en liknande grej du skrev och jag instämmer helt. Jag var utomlands, och känslan var liksom INTE en diskret pryl. Jag tror det var det värsta jag varit med om rent fysiskt. Ville fan inte leva typ... Fick D 5 timmar före 9-timmarsflighten hem från afrika till trygga sverige. FY fan sicken resa. Var inte helt frisk förrän efter 3-4 dgr..

Anonym sa...

Åhh, diarre.
Och vid precis rätt tillfälle, en regnig söndag när man kan sitta på muggen hela eftermiddan...vilken tur.
Inte helt trovärdigt scenario kanske :)

Anonym sa...

good info.

Emi sa...

Haha som du vet så gillar jag bajshumor och jag var allvarligt talat tvungen att lägga ner huvudet på skrivbordet och skratta några minuter innan jag kunde läsa klart detta inlägg. Fan vad ball att ha som jobb att göra rösten till en sån här reklam.

Anonym sa...

Hahahaha! Fan vilken tur att jag råkade klicka mig in hit! =) Jag har också reflekterat över just det rätta tillfället att få diarré, men inte riktigt kommit på det klockrena scenariot. Underbar reklam och fantastiskt inlägg! =) Vi länkar lite till din blogg från vår, hoppa du inte misstycker!

/ Frida (hurjagtraffadedinpappa)