fredag, oktober 07, 2005

Grattis Migrationsverket!

Jag läste metro påväg till jobet idag. Det var längesedan men jag kunde liksom inte låta bli att läsa om hur en gruppchef på Migrationsverket lyckats surfa bort 45% av sin arbetstid under våren på porr.

"Hur i helvete lyckas man med en sån grej", tänkte jag avundsjukt.

Ett stort grattis till Migrationsverket som lyckats rekrytera en så sjukt effektiv gruppchef. Han lyckades ju trots våldsamt stort porrkonsumerande sköta sitt arbete, på bara halva tiden dessutom. Och grattis till DIG, gruppchefen, som lyckats lura dina chefer att du är värd varenda öre av din feta chefslön, trots att de självklart aldrig borde anställt dig på mer än halvtid.

Det enda tråkiga i denna historien är ju att nu när du är avslöjad måste du låtsas jobba alla de där sura timmarna. De timmarna som du förut kunde sitta med vinballe (halvhårt penistillstånd) i din ergonomiskt riktiga kontorsstol och dubbelklickande frottera dig med all världens snusk. Sorry det blir liksom aldrig som man tänkt sig.

14 kommentarer:

Pekka sa...

Hörde på P3 att han själv hade kommenterat saken: "jag skötte mitt jobb med andra handen". ANDRA handen???!! Vad gjorde han då med ENA handen? Nej, lägg ner 99 % av alla verk och myndigheter, där bränner de bara våra pengar. Låt dem gå hem och vara öppet arbetslösa istället.

Jontas sa...

Jag undrar om han verkligen porrsurfade aktivt hela den tiden eller "bara" var inne på en porrsida där sidan låg framme i föminskad webbläsaren. Inte för att det gör någon skillnad, men jag undrar var man får tidsangivelsen från - 45 %? Jobbade han dessutom heltid? Jag är lika tveksam till tidsangivelser i procent.

Fritz sa...

Jontas, det finns idag avancerad teknologi som inte bara ser vilka sidor du är inne på utan även känner av musaktiviteten och därför kan avgöra hur mycket som är aktivt surfande.

Anonym sa...

hmm Fritz har ju rätt, men att de skulle ha denna teknologi aktiverad på ett statligt verk får ses som ett smärre underverk (dvs jag kan lova att de tex inte ser att jag sitter på denna sida och skriver detta nu :) Jag är dock lika imponerad som innehavaren av denna sida vad gäller mannens förmåga att smita jobb. Jag tror dock att "Mannen som blev trött" har en något skev bild av vad en gruppchef på ett statligt verk lyfter i lön, tämligen säker på att vi inte talar om en FET lön.

Anonym sa...

Jag är mest imponerad över att myndigheten i fråga lyckades komma på honom, hur gick det till? Snacka om att chefens chef endera har haft järnkoll eller är av typen som hökkollar alla sina anställda.

Pekka sa...

Jag vet vad gruppchefer i statlig sektor tjänar. Ca 35000 kr. Är inte det ganska ok?

Anonym sa...

Inte gruppcheferna på min myndighet i alla fall. Men ok jag ger mig 28.000 på ett halvtids jobb är rätt fett!!

El_Pedro sa...

Men fatta att det är inom den offentliga sektorn man skall jobba om man vill softa som bara fan.

Ok, man skall ju inte överdriva med att lata sig , (kan man kalla porrsurfning för latning förresten? ) , men lata sig sisådär 20-30% på jobbet är ju drömmen, då kan nästan ingen komma åt den skulle jag misstänka.

Anonym sa...

Äckligt är vad det är, och så gubbigt! Blä. Han har inget där att gra, på migrationsverket behövs människor med kompetens och intresse för sitt jobb! Herregud!!!

mikebike sa...

Hur som helst är det han som är vinnaren. oavsett om han tjänar 25000 elller 50000 så är det en bra lön för att 14 dagar per månad koppla av med porrsurfning;)

kanske är han inte en vinnare socialt sett eftersom han för all framtid kommer att få prefixer "porr" framför sitt namn (ex. Porrkjell, Porrbengt etc.)

Men allt har sitt pris.

Anonym sa...

Han kanske har intresse för sitt jobb, han kanske bara är så effektiv att han klarar av det på en deltid. Resten av sin tid på jobbet ägnar han självklart åt sina andra stora intressen. Jag tycker att Porrkjell verkar ha haft en bra period på sin myndighet.

Pekka sa...

Han är ju ingen vinnare! En looser. Porr på jobbet, sunkigare tycker inte jag att det kan bli. Hoppas han hänger sig!

mikebike sa...

härligt pekka!
"hoppas att han hänger sig".
för att han surfat lite porr? det skulle nog inte vara många människor kvar i samhället om alla som surfat porr skulle tvingas begå självmord av skam.

Anonym sa...

Allt för många individer har tydligen inget förstått. Lägg ned Migrationsverket och ett antal andra statliga verk och sänk skatten till normal europeisk nivå så att vi som medborgare i Sverige kan leva ett liv i paritet med våra bröder inom EU, m.a.o låt oss lämna värlsmästartiteln i skattetryck till någon annan nation !

En något trött skattebetalare