fredag, oktober 28, 2005

Dödsmatcher jag vill se

Som uppföljning till gårdagens inlägg så började jag fundera på liknande dödsmatcher som hade varit jävligt läckert att kolla in. Lite som romartidens gladiatorspel fast med olika kändisar från samma bransch (ex idrottsstjärna vs idrottsstjärna, författare vs författare etc.) som möter varandra mano a mano till en dukar under. Jag började fundera och för att få en extra spice i det så skulle det vara jävligt soft om man fick välja även historiska personer för att para ihop hypotetiskt pertfekta matcher. Inte perfekta på det sättet att de nödvändigtvis måste vara helt jämna odds, snarare tvärtom, nästan ännu bättre. Para ihop nån man diggar med nån man gärna skulle vilja se åka på en omgång bonk.

Skönt alternativ till bio med kompisar. För extra mys, tänk in lite öl och nötter och illegal vadslagning i nån liten rökig källarlokal med skum belysning.

Jag lekte lite snabbt med tanken och så här skulle en första matchkväll kunna se ut:

1. Björn Ranelid vs. Charles Bukowski
Den totala prettoförfattaren möter den totala underdogen. Bara det faktum att Björn Ranelid kallar sig själv "estradör" ger mig gåshud över hela kroppen. Han skulle bara må bra av att sättas på plats av beatgenerationens hårdaste vinfyllo. Solariebränna vs. acne vulgaris, hudkräm vs. kronisk tvåveckors skäggstubb och hårvatten vs. eau de naturelle i sin allra renaste form.

2. Stefan Holm vs. Alexandr Karelin
Den kortväxte höjdhopparen med putröv och världens största ego möter monsterbrottaren från Sibirien (som äter en björn till frukost). Lite som David och Goliat på riktigt. Inte någon jävla hittepå om hur den lille besegrar den store. Tänk er Holm börja i övre partärläge på Karelin. Koppla ett grepp och några tysta sekunder innan helvetet bryter lös. Resten är ren njutning. Kort men intensiv som det heter.

3. Robert Gustavsson vs. Thorsten Flinck
Inte för att jag tycker så värst illa om Robert Gustavsson. Jag tycker bara att han är lite "too much" med samma typ av skämt och samm rollkaraktärer gång på gång på gång... Det hade varit skönt att sätta honom mot en snubbe man verkligen aldrig vet var man har. Hela svenska folkets buskiskomiker mot svenska dramascenens demonpundare. Hade varit råsoft att käka popcorn och kolla på när Thorsten tar till disciplinära åtgärder mot Robert G.

4. Karl Serung vs. Rasputin
Troligen den jämnaste matchen. Sveriges exilpervo no. 1 möter Rysslands mest kända porrkille (religös snubbe) som lyckades knullfesta med tsarhusets alla kvinnor i början av 1900-talet, sanktionerat av tsar Nikolaj II själv. Om serung skulle köra sina bajstrix mot rasputin är jag säker på att han skulle klyva serung med sin enligt rykte gigantiska...

5. Rober Wells vs. Lemmy
Behöver jag säga nåt mer. Musikbranschens största mes mot den hårdaste musikern genom tiderna. Om Lemmy mot förmodan inte skulle döda Wells med sin blotta närvaro så skulle det vara jävligt skönt att se honom avsluta vårt (alla vi som INTE diggar Rhapsodymesen) lidande med en dubbelhandsfattad backhand med sin basgitarr mot Wells självgoda nuna.

15 kommentarer:

Avundsjuk sa...

Fan alla är klockrena! Måste vara en veckas jobb som ligger bakom denna perfekta matchning!

mikebike sa...

nä men det tog faktiskt en timma!

Martin sa...

Har länge klurat på hur man ska klassificera Flinck. Han är ju lite spretig i sina karaktärsdrag om man säger.. Men beteckningen Demonpundare är fanimej helt korrekt !

Blancaflor sa...

Underbart! Helgen borjar bra...

Katta sa...

Haha! Apropå putröven så såg jag när jag passerade en bokhandel att han givit ut någon slags biografi. Typ troligen låg manuset redo inför att kamma hem VM-guldet i somras. Nu ger han ut den ändå. Vilken looser han är. Vem köper den?

Johan Svenungsson sa...

Lars Ohly vs Josef Stalin?

Björn sa...

Vilka matcher !
jag är lyrisk...

mikebike sa...

ja ohly mot stalin hade varit en skön match. ännu roligare hade varit om det var reinfeldt eller hägglund... eller varför inte maud? fan tänk att se stalin i en bareknucklefight mot maud... jag myser

SoP sa...

ang. Wells v/s Lemmy- Rimligen torde det räcka med att Lemmy andas på Robban-- Men å andra sidan vore det nästan orimligt att Lemmy ännu Lever om hans whiskey/cig-konsumtion skulle vara en trovärdig uppgift.

Hanna sa...

Ballt: Min kompis har ett par av Lemmys skor i sin källare.

Oballt: Var på samma konsert som Robert Wells i Stockholm för ett par år sedan. En svart limousine rullar upp och ska plocka upp Herr Hårfager (eeh) själv, men han får spatt för att han hade beställt en VIT limousine.

Go Lemmy, I say!

max sa...

rasputins könsorgan finns faktiskt på display på moskvas erotikmuseum. Man obducerade hans lik efter att man hittat honom i floden varför man skar pitten av honom har jag ingen aning om men den ska finnas i moskva. Det är lite som att man tog ut einsteins hjärna så tog man det rasputin var mest känd för: dicken.

deltidsharmonisk sa...

Jag vill se Slipknot vs Jimmy Jansson.

deltidsharmonisk sa...

Åh en till.
Mikael Persbrandt vs Daniel Nyhlén.

Pimple sa...

There is always something new about yasmin for adult acne. Thanks for posting.Aloha, Veronica yasmin for adult acne

Britt Phillips ComputerMillions.com sa...

Acne isn't something you have to live with. I used to be very shy due to bad acne but not anymore. acne laser treatment acne laser treatment