lördag, oktober 01, 2005

IKEA - En samlingspunkt för arbetslösa

Jag har hört att ikea är ett prefekt exempel på ett mikrosamhälle. Att deras besökare representeras av ett exakt genbomsnitt av befolkningen. Alla oavsett socialstatus åker till Ikea då och då. "För de många människorna" hade de tydligen som ett slags internt mantra. Inga andra butiker i Sverige kan stoltsera med det.

Nu på förmiddagen har jag och två kollegor varit där och kittat upp med möbler inför vår kontorsflytt på söndag. Parkeringen var helt full. Vi fick parkera längst bort från ingången. Vad fan är detta tänkte vi. Men nu vet vi åtminstone var alla arbetslösa håller hus på dagarna.

8 kommentarer:

Anonym sa...

OJ OJ OJ! Det där var intressant! Det är alltså där bidragen bränns.... men det är klart, är man "ledig" måste man ju ha lite pengar att bränna...som semesterersättning liksom...

Anonym sa...

Förresten, kollade du in åldern på dem? Det var inte förtidspensionerade 40-talister möjligtvis? (De har ju stålar..)

Anonym sa...

Det är väl inga med pengar som handlar på IKEA!!?

Anonym sa...

Håller med Katta. Det är ju ett sjuhelvetes köttberg. Dem sitter på deg som vi tvings svettas ihop åt dem, 40-talisterna alltså.

Anonym sa...

Nämen Mikael, har du varit på Ikea! Du är på väg att bli en riktig Svensson tror jag. Hehehe...

Anonym sa...

Det klart att de arbetslösa parasiterna handlar på IKEA. Var skulle de annars handla?
40-talisterna lär ju handla på någon fransk eller spansk butik i respektive land eftersom det är där de slipper de hiskeliga skatterna på sina surt förvärvade pensioner.

Anonym sa...

t.b.f.t.e. visst är det för jävligt att man måste lyfta sig från sofflocket för att de ska kunna få sin pension. Vad sägs om en lunchfilm snart igen?

Anonym sa...

Uddis: hehe, ja för fan, vi kan väl boka en bra tid för en ganska kort lunchfilm så kan vi åka till ikea sen. vad sägs?