torsdag, augusti 18, 2005

Största grekiska skämtet i stan

Var på lunch på Restaurang Mykonos på Linnégatan för en liten stund sedan. Jag vet faktiskt inte varför jag straffar mig själv med att gå dit gång på gång för att bli förnedrad. Jag går alltid därifrån med vrede pulserande i venerna och något förkortad livslängd.

När man kommer dit så står det tydligt på uppkopierade a4-papper att man ska invänta bordsplacering, vilket i sig känns helt jävla absurt på ett halvtomt lunchhak. Idag stod vi och väntade men ingen kom så vi gick in. då fick vi direkt en jävligt tråkig attityd kastad i ansiktet. Mykonos har nämligen som policy att kunden alltid har fel och att kunden alltid är ett jävla svin som ska tryckas ner. Undantaget är en kvinna som arbetar där som alltid är ytterst trevlig. Resten av de anställda är restaurangvärldens verkliga rövhål.

Det största svinet är en manlig kort servitör som liknar bröderna birro på pricken. Han har skapat en mängd små sinnessjuka regler som varje kund måste följa. Tex så är alla bord "reserverade" trots att det aldrig är mer än halvfullt där. Och om man blivit tilldelad en plats på terassen, har beställt och känner att det är lite kylslaget. Då vill man kanske byta plats till ett bord inne i restaurangen (som ändå är helt tom) men då går det absolut inte för sig. Nä, man får nämligen inte byta plats när man väl beställt... hahaha det är ett jävla skämt hur de har kunder överhuvudtaget.

Enda anledningen att man går dit är om man vill uppleva verkligt vansinne eller äta en riktigt sjysst Gyrostallrik (den ska de ha kredd för).

Idag så behandlade det där lilla aset oss lika nonchalant som alltid så vi gick bara och satte oss. Man såg då att han blev otroligt frustrerad och började säga att om vi väntar så hjälper han oss strax, upprepade gånger. FUCK YOU MOTHERFUCKER!! hade jag lust att skrika och slå en hård fist i ansiktet på honom (jag hatar verkligen den jäveln) men vi gick bara och satte oss. När han kommer med menyerna så frågar han retoriskt. "Jaså ni vill sitta här ja". Vad tror du idiot, tänkte vi. Jag svarade inte alls.

Efter det så inser vi alla att vi kommer få ollad mat men det skiter vi i. Vi sitter och skrattar åt den nästan makalöst dåliga servicenivån och den tråkiga kundattityd som de måste vara världsledande med. Det ska förtydligas att det inte finns tillstymmelse till lyx på denna skitrestaurang. Det är ett hak helt enkelt.

När man ska betala så tar de ut en svulstig kortavgift och de har väldigt strikta betalningsrutiner också. Man får inte göra si och så och de kan inte rucka på minsta grej. De verkar göra allt för att göra kunden missnöjd.

Detta är ett sånt ställe där någon kund en dag har fått nog och kommer tillbaka och gör rent hus med ett hagelblås med grov gauge på ammon.

Mykonos står med på min lista kan jag säga. Jag börjar lacka fett på just den där servitören och känner att en "falling down" är nära.

8 kommentarer:

Maya sa...

Får nog erkänna att jag har fel. Klart white trash folket dricker vin. För vilka är det annars som köper sk. Rulles snabbvin i stora plastdunkar 25 liter klart på en vecka 179 spänn och. Dom flesta männsikor skulle väl aldrig kalla sörjan för vin men den säljs ju under det namnet.

Förresten finns det ett sunkigt jugoslaviskt hak (om det finns kvar, jag kommer tyvärr inte ihåg namnet) på Nordhemsgatan som måste vara stans jävligaste ställe. Otrevlig personal maten smakar bamba och man får ofta in annat än det man beställt och när man påpekar det får man betala BÅDE för det man beställt och det dom tagit in fel. Efter en stunds tjafsade för först påstår dom att man inte alls beställt det man faktiskt har bestält utan det dom valde att plocka in. Sen säger dom jaha men du får betala för det här också.

Maya sa...

Notting Hill heter juggestället idag.

Kalla Kåre sa...

Men VARFÖR går du dit då? Håller med om att det är ett skitställe men stan vimlar ju av schyssta greker. Eller turkar, finns ett nytt bra ställe på Södra Vägen t.ex. fast du kanske vägrar lämna Linné om du är pop-vänster?

fröken nellie sa...

Ville bara säga att du är min idol. prick nu. streckläste dina bloggar (heter det så?) på jobbet igår.. fick helt klart tiden att gå utan att det kändes helt meningslöst att leva...
tack då herrn...

mikebike sa...

Haha popvänster, vet inte det jag men jag lämnar ogärna linné på lunchrasten. deras gyros är som heroin, därför går jag dit.

men du, det vimlar ju verkligen inte av "schyssta" greker i stan. de flesta är rätt sunkiga.

mikebike sa...

oj då nellie, inte ett öga torrt vill jag lova. ja du vet jag gör detta ideellt... im out there to save some souls. hör av dig

wenke myre sa...

Skall du ha riktig kvalitetslunch är det Spyfiket på Hisingen. Större, slabbigare och mer gudomlig Snitchel hittar du inte.

Jag lovar dig, ingen bordsplacering.

mikebike sa...

ohh det gamla goda spyfiket... en klassiker. enda stället mig veterligen där de säljer originalen royal crown cola (alias "rocco cola") och upper 10 ;)

enda stället som kört samma meny i tio år och jag undrar vart de köper in sina schnitzlar i pizzastorlek... säkert tyskland!