fredag, augusti 26, 2005

Mina magiska solbrillor återfunna.

Dagen började jävligt bra måste jag berätta.

Jag förlorade mina solbrillor för några dagar sedan när jag hade varit på lunch. Mina magiska solbrillor. dem som gör att man känner sig lite bättre än alla omkring när man bär dem. Fatta sorgen.

Jag gick tillbaka till lunchhaket som med sin pissiga administration givetvis givetvis inte hade en aning om de fått in dem eller inte. Jag visste det redan när jag kom dit och den lätt efterblivna kocken med flottig hy rotade runt i deras så kallade "lost & found". Deppig men inte förvånad gick jag tillbaks till kontoret. började förbereda mig på att lära mig leva utan mina "precious" superglajjor.

Så kom jag på att jag skickade ett paket samma dag och så innan jag gick till jobbet idag gick jag förbi poststället med inställningen att de inte hade dem såklart. Men gissa om jag blev glad när de låg där och blänkte som guld i solsken.

För att förklara glädjen måste man förstå innebörden i det hela. Mina magiska solglasögon är av klassisk pilotmodell (den enda rätta modellen). De har mörkgrönt glas som originalmodellen en gång hade och en bonus är att de har fjädring i bågen. De sitter vinnarbra på näsan och med dem kan jag lova att min tragiska bumappeal försvinner. Jag fann dem hos nån streethassler i NY förra året. Jag hade spanat in lite olika pilotbrillor hela veckan och plötsligt sprang jag på dem. där låg de som en gyllene graal och värkte efter mig. Jag lovar jag hade betalt hur mycket som helst för att få dem i min ägo men när jag frågade vad de kostar sa han "ahhh, you can gettem fo five dallaz" vilket i dåvarande kurs innebar 35 spänn. Det var ett tecken.

Och nu när jag återfann dem var det ännu ett tecken på att vi hör ihop mina magiska brillor och jag.

5 kommentarer:

Ohlsson sa...

Ha-ha, grus i bägaren är ju dock att du inte kan använda dom idag, eftersom det spöregnar i Göteborg. Eller kör du innomhus och på nattklubb också? (-Kan du inte ta av dig dom?, som docenterna sjöng. Jag var på dom på Göteborgs nation i Uppsala för ca 15 år sen)

Kan du inte använda solbrillorna på hemköp? Eller ser the mad padd igenom det tricket?

mikebike sa...

Det räcker att bara ha dem i fickan. Deras blotta närvaro ger mig den där krispigt feta känslan.

Ohlsson sa...

You wish! the mad pad? kanske har kryptonit "under disk"? Men jag håller med om att pilot är en skön modell, även om jag har göfab 10:an modell

johäna sa...

haha mike! veckans solskenshistoria. men ge fan i att förlägga dem igen. vi vill ju se dig i dem igen. och igen!

mikebike sa...

jag det är klart johanna. jag vågar knappt använda dem nu. jag måste verkligen smälta det här nu.

Men klart att du ska få se mig i dem igen. Vad vore ett roskilde utan mina "magiska"??
åhh jag vill inte ens tänka på dem med ett "utan" i samma mening.