torsdag, september 01, 2005

Lilla Hisingen

Trots att Majorna givetvis ger ett väldigt genuint helhetsintryck så finns det saker som drar ner den där riktigt krispiga känslan av perfecto. Även solen har fläckar heter det ju och det finns en gata som heter Karl-Johansgatan som är en lång jävla gata. Den rymmer mycket men framförallt rymmer den något som i folkmun kallas för Lilla Hisigen.

På en väldigt kort sträcka har vi ett antal affärsrörelser som sätter standarden så lågt som allt på Hisingen. Där finns matställen/pubar som Västerhus, Majornas krog, af Chapman, Jeffreys och Kinahänget vid Jaegerdorf (missbrukarhäng allihop). Inblandat som i en välblandad kortlek finns även en bingohall (finns det nåt mer tragiskt än bingohallar), en möbelaffär som säljer möbler i östblocksdesign, minst ett ungkarlshotell, karaoketajare och en jävla massa annan sjuk skit.

Det är synd och skam att det blivit så men anledningen är solklar. Det är på grund av den årliga vallfärden, när slöddret från Hisingen befäster sin sommarbostad (Majorna), som är boven i dramat. Det är som på vilken jävla turistort som helst. Det är samma fenomen som gör att Magaluf är fyllt till bredden av svenska suparställen. Svenskar är enkla människor. Vi vill ha det som vi har hemma. Problemet är att vi som bor i Majorna inte vill ha det som DE har det hemma på Hisingen.

Varje stad har ju en skylt man passerar när man kör in i staden. På Göteborgs står det "Sveriges framsida". På Bollnäs tror jag det står "Det är här det händer", i god entreprenörsanda. Hisingens stadsdelsnämnd borde sätta upp egna skyltar vid infarterna till sin jävla Ö. Förslagsvis kunde texten lyda: "No class, shit only".

10 kommentarer:

Anonym sa...

haha.. men du?
det finns en stad som gud glömde, Enköping.
På deras välkomstskylt står det "Sveriges närmaste stad".
*harkla*

mikebike sa...

hej nellie!
haha jag vet inget om enköping. tell me. du verkar inte digga den direkt.

maya... borde det inte vara "Sjöbo - Nassestian"??

Anonym sa...

men nä, det finns ingenting att säga om Enköping... det är inte ens värt att nämnas här... Hoppas jag inte blir straffad i livet för att jag råkade göra så.
;)

Anonym sa...

Jag måste få sticka in med denna lilla länk: http://www.hokan.com/slogans/
Man undrar ju över vissa kommuner. "A som i Arboga"... ja j-vlar,

Anonym sa...

Här är ett alster från Atlantic möbler som Maya hänvisar till

http://www.sr.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/1253/98586_200_150.jpg

Jag har sett liknande möbler på "möllan" i Malmö. -Familjen Taikons hetaste önskefröm?

Anonym sa...

Hörde oxå P1-programmet om Atlantis Möbler och tänkte på mikebikes blogg direkt. Du måste ju gå dit och reka lite, göra en liten diss!

Maya, tycker Djävulsön var ett finfint namn!!! Och JA, riv broarna SNARAST! :D

Anonym sa...

Från SR:s sida (1 september, programmet "Tendens"):
"Smaken är som baken den är delad...
”- Den skrämmer mig ! ” säger ryskan Olga när hon står framför den jättelika plastfibersängen som finns att beskåda på Atlantic Möbler i Göteborg.
Och det är onekligen så att denna vit-rosa säng väcker starka reaktioner hos kunderna.
Vad är egentligen bra eller dålig smak? Och varifrån kommer den smak vi har?
Följ också med till Anna, Jocke, Petra och Ulla som visar upp sina hem och samtalar om smak och stil samtidigt som kunderna på Atlantic fortsätter att reagera på plastsängen Tulipano.
Ett program av Maria Mako och Mia Blomgren."

Kolla in bilden på
http://www.sr.se/cgi-bin/P1/program/index.asp?programID=1253

:)

Pär sa...

Har alltid funderat på en skön säng i italiensk neoklassism med tillhörande spegelbord från Atlantic Möbler. Skulle bryta fint i vår övrigt svenskt mysminimalistiska trea.
Jag och min flickvän brukar alltid köra en omgång pest eller kolera där när vi har vägarna förbi (den vita barbiesängen vs den stora svartblanka spegelsängen).

Af Hisingen sa...

Ajajaj, vilken skev verklighetsuppfattning dina 33 sura har givit dig. Så här ligger det till: Folk från Hisingen sätter i regel inte sin fot i Majorna och om det skulle mot all förmodan hända så stannar de inte länge nog för att hinna sätta sin sunkprägel på stadsdelen.

Majorna var för några år sedan (inte många) en arbetarstadsdel. Det blev sedan som med alla andra knegarstadsdelar "trendigt" att bo där just pga den lite sunkiga atmosfären.

Epitetet lilla Hisingen har jag aldrig hört talas om, men jag får känslan av att man gärna hade varit lite mer Hisingen. Om det var knegarromantiken man flyttade till Majorna för så finner man den numera på andra sidan bron....

MenangCeme sa...

this is a very nice site, I really love it
bandar ceme
bandar ceme online
bandar ceme terpercaya
ceme online
ceme terpercaya
menang ceme
menangceme
99ceme