torsdag, augusti 04, 2005

Bra som fan

Det har hänt bra saker.

Äntligen har jag fått ett livstecken. Som jag har väntat. Min kompis Jenny msn:ade till mig härom dagen och sa att "Tusenbröder III är på gång". Pulsen höjdes och jag blev torr i munnen. Jag var tvungen att söka reda på mer info om det och hittar en intervju med en av skådespelarna som bekräftar att inspelningen börjar nu i Augusti. Resultatet kommer att visas under våren -06 och jag skulle utan att tveka snabbspola tiden ett halvår fram i tiden om jag kunde.

Få förstår hur viktig den serien är för mig. Jag var i yngre år tv-narkoman och såg ALLT - extra allt (fan vad jag gillar det uttrycket) så jag vågar påstå när jag vet att något är bra. Tusenbröder är dock mer än bra. Den har DET.

Det som gör att ångesten slår som hårda slag i magen. Det som gör att man inte kan prata om annat ända tills nästa avsnitt sänds och det som gör att man känner sig alldeles tom när serien är slut. Utpumpad. Jag vågar påstå att Tusenbröder är det mest äkta som spelats in i svensk tv-historia. Tusenbröder har själ och det är ytterst ovanligt i tv-sammanhang nuförtiden.

Tusenbröder II hjälpte dessutom Jakob Eklund som helt kommit av banan genom fimer som Livvakterna och Tredje vågen. Regissören Anders Nilsson har ju fuckat upp många lovande talanger. Han har med sina skitfilmer (Noll tolerans var dock jävligt vass) lyckats få mig att hata Jakob. Anders Nilsson och hans bror Bengt Nilsson är dessutom ytterligare ett exempel på hur det går när två svenska bröder drömmer om att göra film. Don´t even try please!

Tusenbröder II gav Jakob upprättelse och visade att han trots allt är en skåespelare av rang. Må han aldrig mer jobba med Anders Nilsson.

Nu är Tusenbröder III på gång och det enda som gör mig lite orolig är att de enligt rykten ändrat formatet. istället för Fem ångestfyllda entimmesavsnitt gör de två á 90min. Känns lite som en skändning men jag liter ändå såpass mycket på regisören och för att inte tala om manusförfattaren att jag inte tänker låta det smutsa ner solen på himmelen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Shop online today. Forget driving to the mall when you can just click the mouse and order from your favorite store. No traffic to deal with