onsdag, juli 20, 2005

Skitfilm och spysjuka

Gårdagen var en riktig toppendag. Verkligen. Jag har semester just nu och är jävligt bra på det också. Tror att det är min grej. Att vara ledig. Jobba och streta är inte för mig egentligen. Jag pratade med brollan om att det enda negativa jag märker av med ledigheten är att mitt annars så kritiskt granskande öga blir lite defekt av allt gott humör och avslappning som semestern ger. Bloggandet blir inte riktigt lika vasst då. Tappar sin knorr.

Det skulle komma att ändras tillbaka i ett huj.

Efter en lång soft dag igår så kom min vän Magdalena förbi och vi hyrde en film som hette Rancid. Jag läste bara lite snabbt på baksidan och den lät ju spännande. Det stod mellan den och Sideways. Vi frågade tjejen i kassan - en riktigt trashig tjej - straight outta the trailerpark. Hon såg lite läskig ut där hon gick omkring klädd som en gymnasieblondin, tuggande hubbabubba och med en rosa truckerkeps. När man kom lite närmre såg man att hon är sliten som gatan och att hon bara ser vulgo ut. yuck! Dessutom har hon en sådan där bitchig attityd som gör att man blir nervös i hennes närvaro. Vi frågade henne om några olika filmer och hon svarade att de var kassa så kom vi till Rancid. Då svarade hon att den var JÄTTEBRA. Vi tog den och redan efter tio minuter in i filmen var jag spyfärdig av alla klischéer, oneliners och förutsägbarhet. Efter en stund ser vi att Pernilla August och en handfull svenska skådisar till är med och börjar syna fodralet.

Det visar sig att vi varit ouppmärksamma på att Rancid är mongobröderna Ersgårds ytterst taffliga försök att göra en frän actionrulle. Det går knappt att i ord förklara hur jävla dålig den var. De försöker sig på att göra en hård NY-rulle men de verkar bara ha sett NY på film innan. Det känns så oäkta att jag fick pausa flera gånger för att inte drabbas av en stroke. Jag skulle vilja korsfästa rescensenten på Svenska Dagbladet som gav den en fyra. Sånt borde vara straffbart. Kanske borde man granska sonet film också. Det verkar som att vi har en muthärva ala systembolaget här.

Jag gick och la mig och vaknade en timma senare. Bakfull. Det konstiga var att jag inte hade druckit. Men jag hade ätit yogurt som var en dag gammal såg jag i efterhand. En dag brukar inte spela roll men det är ju rötmånad så tydligen spelar det en jävla roll. Det vände sig i magen på mig och jag spydde som en gris i timmar.
Så idag har varit en mör dag men jag känner mig laddad och på banan igen - för att läxa upp allt som är dåligt här i världen.

Om jag fick bestämma skulle bröderna Ersgård aldrig få syssla med film igen. Och videobutikentjejen skulle aldrig få syssla med att hyra ut film igen. Nyss var jag nere i butiken och lämnade tillbaks den och hon frågade mig vad jag tyckte. Jag kunde inte hålla mig. Jag tackade för tipset och sa att det var den sämsta filmen jag sett.
"Du skämtar" sa hon.
"Nä" svarade jag kort och hyrde Hide and seek bara för att jävlas (igår sa hon att den var så otroligt dålig).

Men i vanlig ordning så förlorade jag. När jag skulle betala så berättar hon för mig att jag har en skuld där på två gamla filmer. Jag såg hur hon njöt av att debitera mitt visakort med dubbla summan.

The losers always keep losing!

2 kommentarer:

HENKE sa...

Ja så går det när man hyr svenskt. Har en kompis som av princip aldrig ser på svenska filmer. "För de är ju ändå aldrig bra"

Sideways är annars en helgjuten film. 5 Rosita i betyg. HYR!

Fast man kanske borde säga 9. Om man nu ska vara korrekt.

johäna sa...

hahaha! detta var sannerligen det roligaste jag hört på länge. först svensk film när den uppenbarligen är som allra sämst. sen däckar du av en överjäst youghurt. vad gör du inte för en så vass blogg som bloggfrossa!! keep it up!