lördag, juli 09, 2005

Klädvård

Jag satt uppe sent som det värsta inatt och satte ihop ett dokument angående klädvård för ett företag vi jobbar med. Ett kapitel handlar om fläckborttagning och jag blir lite förbryllad måste jag säga när jag kommer till punkten "Maskinolja". Alltså för det första om man är en sådan idiot att man sätter på sig sin nyiköpta ullslipover eller whatever när man tänker ligga under bilen så fine, men kom fan inte och börja tjabbla om fläckborttagning. Om man råkar få maskinolja på ett kärt plagg ska man tydligen:

1. Använd Perkloreten.
2. Därefter ammoniaktvålvatten.
3. Skölj väl.

Punkt 3 förstod jag men resten... Enligt min egen slutsats torde det enklaste vara att:

1. Låta någon annan (förslagsvis någon som har betalt för den typen av arbete) mecka med det.
2. Inte använda kläder man inte vill ha olja på när man gör greasemonkeygrejer.
3. Släng tröjan och köp en ny, för det är inte värt besväret.

Holy mama! Sorry, men mina föräldrar råkade köpa "Hubbes trollerilåda" istället för "Den lille kemisten" till mig när jag var liten. Vilket klädesplagg skulle vara värt allt det mecket?

Vidare kommer man till kapitlet blodfläckar och där måste jag citera min husgud Jerry Seinfeld: "Om man har blod på tröjan är fläcken troligen inte det egentliga problemet"

Alltså mitt råd är Köp nytt eller täck över med lite Gaffa!

1 kommentar:

Ylva sa...

det finns en sida som heter www.klädvård.se - där kan man få tips om det mesta gällande klädvård, tvättips osv... kanske kan det vara något!