onsdag, juli 20, 2005

Hide and Seek

Jag fattar inte vad den där trailerparkbruden på Marilyn video i majorna är skapt av. Jag fick ju ett smakutlåtande av henne angående några filmer och då var Rancid skitbra och Hide and Seek skitdålig.

För det första. Hide and Seek hade ju riktiga skådespelare. Sådana där som får dialogen att kännas verklig. Den där lilla tjejen, barnskådisen Dakota Fanning spöade skiten ur alla i Rancid tillsammans -men det vet alla som sett Rancid - att det säger inte mycket. Sedan var den sjukt spännande. De Niro har ju gjort en massa filmer på sistone som fått mig att vilja be honom gå i pension. Han har visat ytterst dålig smak i vad han tagit för roller men här fick man se hur fantastiskt bra han är på att spela psykmongo. Jag ryser.

Filmen i sig var inte en oscarsvinnare men för sin genre så höll den hög klass tycker jag. Jag brukar sällan hoppa till och bli rädd i rysare längre. Avtrubbad av extremintag som liten. Men här kände jag spänningen hålla ett kravallgrepp på mig. Jag tyckte faktiskt att det var lite läskigt att vara själv i lägenheten efter att den var slut.

Jag kommer aldrig att fråga henne om någon film igen. Hon borde få sparken. Att rekommendera Rancid är som att en läkare skriver ut fel recept. Prick i registeret. Three strikes and youre out!

Inga kommentarer: