torsdag, juli 14, 2005

Ge fan i Röda sten - dansbandsjävlar!

Idag har jag inte gjort ett endaste vettigt skit. bara suttit och läst och lajjat. Fikade med en kompis förut också. Det fick mig att tänka på att Café Vallgatan numera är totalt utdömt i min svarta bok. 35kr för en latte. Jag höll på att smälla av. Det är ett helt vansinnigt pris. Kanske om det hade varit lyxkaffe bryggt av den fetaste barrista så kanske jag hade kunnat se mellan fingrarna. Men Cafe Vallgatan. De har ingen stil. De har bara dyra lokaler. Och stans coolaste uteservering.

Jag skulle inte sträcka mig så långt att säga att de har "äckligt" kaffe, men bra är det definitivt inte.

---

Sedan såg jag en reklamsnutt på TV4. Där de promotade Arvingarnas nya skiva. Visst har de all rätt att andas, precis som sin näste man, men de har haft det mycket dåliga omdömet att spela in reklamen (videon) nere vid Röda sten - Göteborgs stolthet.
Det är ett kulturreservat med fritt härjande grafittikonstnärer, ett sjysst cafe/restaurang och ett legendariskt pannhus som inhyst diverse koola kulturarrangemang mitt under Älvsborgsbron. Mäktig miljö.

På senare tid har det rådit närmast inflation på exponering av Röda sten. En massa band spelat in sina videos där. Mest hårdrock och uppkäftiga punkare, men även powerpop och allas våran käcke Håkan Hellström. fine fine men gränsen är nådd nu när Arvingarna valt att göra exakt samma sak... jag blir så förbannad. Där står Casper i sin nya fräcka ishockeyfrisyr, en trendhockey, men alldeles för många år efter det var trendigt igen. Så typiskt dansbandsjävlar egentligen. De väntar till det är helt safe. Vill inte röra upp sina goupies (de övermogna kvinnorna som skulle göra vad som helst för att känna caspers eller till och med Lassemans händer på sina...).

Det hade varit mer vågat om de klipp till en riktig pagefrisyr och stämt ner gitarrerna några tonarter. Fuckat upp sin helkorrekta image lite. Då hade jag kunnat låta det gå.

Dessutom hade de mättat färgerna i reklamen så man kände inte igen sig. Det kändes varmt. Precis sådär pissvarm som Arvingarna känns men Röda sten känns inte varmt. Det känns hårt och kallt och trots sin färgglada grafitti känns det oerhört grått. Skönt och så skönt. Inte nog med att de hjälper till att sönderexploatera Röda sten, de skändar det också å det grövsta... det kan jag bara inte förlåta.

Bli inte förvånad Casper om du får ett bajsbrev med posten en dag... och Lasseman, du ska fan få två!

Över och ut för denna gång.

3 kommentarer:

t.B.f.t.E. sa...

Håller med dig fullt ut, röda sten är det som skiljer väst från öst i min bok. Och då ska dem inte komma där och bugga sönder bygget för oss kulturmysare.

californiadreamy sa...

alltså hur kan du bara ha fått EN kommentar på detta fantastiska inlägg? fy fan va roligt! jag skrattar så jag gråååter!
jag måste bänka mig framför tvn redan nu, trots natt! detta får jag bara inte missa

Moneyman sa...

Bittra, bittra Mike. Jag råkar känna Casper. Han vet hur man får stålarna att rulla in. Vet du det? Gnälla för 35 spänn. Hahahahaha.