lördag, juli 09, 2005

al-Qaida och danskjävlarna

Brorsan var över nyss. Vi pratade lite all möjlig jibba-jabba som vanligt och så kom vi in på terrorbombningarna i London. Läskigt värre. Tydligen ligger italien och vårt sluddriga grannland Danmark rätt pyrt till. Om terrorkillarna lyckas rodda ihop en sån grej i London borde ju Danmark vara en promenad i parken i jämförelse.

Visst, det kan man tro, men jag har ju som bekant (för trogna bloggläsare) varit i Roskilde nyligen och jag kan säga att det är inte lätt att hitta i det förbannade landet. Är det någon som sett hur de placerar skyltarna egentligen?? Alla skyltar är placerade i midjehöjd och mitt i eller efter den väg där man skall ta av åt höger eller vänster. Det är helt barockt. Det resulterar i att ALLA som inte kan vägen ALLTID kör fel första gången. Möjligtvis om man har superhjältesyn att man hinner se.

Alltså, man blir ju förbannad bara man tänker på det. Hur kan man ha det så? Inte nog med att deras språk bygger på ett svårartat talfel - de lär sig ingenting av sina misstag heller. Det kan väl inte vara så att de ALDRIG funderat över att det är så förbannat svårt att hitta varje gånga man ska någonstans. Det måste ju vara rena himmelriket att komma till Sverige men tar de med sig något? Det verkar inte så för skyltarna har sett ut sådär så länge jag kan minnas. De enda de klarar av är sitt förbannade smörrebröd och brygga ganska hygglig bira.

Så jag och brorsan pratade om att det nog inte är så säkert att danskarna får ta nästa smäll. Tänk er själva att ni sitter där och kör er lilla bil dressad med dynamitväst och hela kittet men inte hittar avfarten. Ni tänker "nästa kanske det är... eller nästa... eller..." Plötsligt så sitter ni där i Puttgarten men en jävla massa bus i bagaget. Är det läge att vända då? Knappast!

Jag skulle tippa att det blir Vi eller tyskarna som hör ifrån de där islamistiska bråkstakarna nästa gång... Bara för att de där danskjävlarna inte har vett att skylta som folk.

6 kommentarer:

Jordi sa...

Sag du forresten den festliga Hare-Krisna munken som spang omkring i Roskilde 2002 med en "strap-on" stake fastspand runt midjan? Han var tydligen fran Baltikum. Hur hittade han dit, och har han hittat hem an tro?

Anonym sa...

när jag kollade senast fanns det ingen tunnelbana i göteborg. eller var det bara dåligt skyltat? jaja, du kan hur som helst vara lugn...

/c

mikebike sa...

nej jag missade den där munken hörru, men det låter ju väldigt spännande;)

c-mannen nu fiskar du efter bråk känner jag;)

NEJ Göteborg har ingen tunnelbana... Vi har bara Paddan och busstrafik vet du väl

Anonym sa...

trodde bara att du skulle känna dig tryggare av att tänka på att det förmodligen smäller i mina hoods istället för där nere. men det är klart - du kanske gärna skulle se en padda flyga i luften...

/c

mikebike sa...

hehe... nä carlis, jag vill givetvis inte att det smällert i dina hoods. inte mina heller, men en paddanbåt eller två full med tyskar kan man ju alltid avvara;)

Anonym sa...

Åk till Belgien där har de inga skyltar alls men fixar ännu bättre öl!