fredag, juni 10, 2005

Sommar-tv och videovåld

Sommar-tv. Vilken skum grej egentligen. Ena dagen sitter man och spanar in desperata hemmafruar och människor förlorade på en ö mitt ut i ingenstans. Nästa dag har allting blåsts av och det enda som visas är repriser på de mest fåniga program. Insider, hobbexversionen av Uppdrag granskning. Ärligt talat, vem orkar med?

Förvisso visas det mer film på sommaren och Bullit och Fight Club i all ära, men jag har sett dem flera gånger innan och så jävla fräck är inte biljakten i Bullit.

Jag sov på soffan hela kvällen och var skitpigg så jag satte på en gammal Charles Bronsonfilm som jag sparat för just ett sådant här nödfall. Breakout hette den. Hjälten får ett uppdrag att frita en felaktigt dömd fånge från ett välbevakat fängelse. filmen innehåller flygningar, biljakter och några slagsmål. Inte nämnvärt mycket våld i dock, men väldigt underhållande. En buse i filmens slutscen blir strimlad av en propeller på ett stort passagerarplan. Han och Bronson är i grovt handgemäng mitt på startbanan. Busen står med ryggen emot och Bronson hoppar undan. Vips så träffar proppellern the badboy som går sönder som värsta pinjatan. Jag spolade tillbaka två gånger. Det var en skitdålig effekt för dockan såg ut att vara av skumgummi och papper... men ändå. Kreativitet bör belönas så en rykande trea blir betyget.

Inga kommentarer: