torsdag, juni 16, 2005

Kaffetjuven

I måndags kom jag in till kontoret vid 9.33snåret.
Jag har börjat äta frukost på morgonen och det har hunnit bli vana. Jag passerar Hemköp varje dag och köper en grov müslifralla varje morgon och gör kaffe det första jag gör när jag kommer till kontoret.

Jag köpte ett paket Zoegas Intenzo förra veckan och eftersom jag är den enda som dricker bryggkaffe (trodde jag) så bör mitt paket räcka länge. När jag preppat bryggaren med vatten ser jag att kaffet är slut. Något jävla as har haft en kaffefest under helgen utan att bjuda mig. Hela måndagen är förstörd.

På tisdagen när jag är på Hemköp så passar jag på att köpa ett paket nytt kaffe men snikköper Eldorados kaffe. När jag bryggt klart och ska till dricka det så slår magen en robandsknop på sig själv. Eldorados kaffe är FAAAAN inte kaffe någonstans. Det smakar gift och det går verkligen inte att dricka. Ungefär lika behagligt som en kopp cyanid. Hela tisdagen är förstörd och jag orkar inte ens skriva i bloggen.

Både igår och idag har jag klämpt på cyanidkaffet där det står i kylen. Igår var lite taget men idag var nivån exakt samma som igår. Kaffetjuven är alltså en riktig gourmét. Intressant.

Min första impuls var att när jag ställer dit mitt nästa Zoegas även sätta dit en lapp som säger: "DEN SOM RÖR DETTA KAFFET DÖDAR JAG UTAN PARDON"...

Men jag vet inte. kanske tycker mina företagskollektivcomrades att det är att ta i och stämplar MIG som det stora psykot. Jag som faktiskt fallit offer för en hänsynslös kaffetjuv...

6 kommentarer:

Pete to the beat sa...

Ja, lämna lapp på för fan. Det gjorde jag på mitt tepaket på jobbet. Min lapp löd "rör inte MITT jävla te". Det sparade jag in lite påsar på... Lapp alltså!!

mikebike sa...

Lappen e skriven nu... imorgon jävlar!!

Henkelito sa...

Hmmmm, känner igen detta fenomen. Kom hem efter en vecka i Stockholm. Nån har fan varit i kylen o snott kaffe. Men vad jag vet så har ingen utomstående några hemnycklar till mig.

Kanske samma kaffetjuv?

mikebike sa...

hmmm henke... det är ONE FUCKED UP WORLD vi lever i alltså. kaffestöld är ett av de fulaste, lägsta brotten tycker jag. straffen bör stå i bibliska proportioner tycker jag.

naoki sa...

Lite sent att svara på denna två år gammla post... Men häll ditt Zoegas Intenzo i eldoradoförpackning. Förmodligen vill ingen dricka det då. Men om någon skulle dricka det och tänka "Å vad gott" så har du lyckats få en stackars sate att köpa det för privat bruk. :)

Ossie sa...

HA HA!
Min kommentar är ännu senare... många år senare...
När någon snodde ur min fodertunna i stallet la jag en lapp i tunnan (som bara den klåfingrige upptäckte...he he he!)där jag skrivit:
För din skull upplyser jag dej här om att jag räknat ut att det är du som valt ut mej som ofrivillig sponsor.
Om du hellre vill kan jag ta det öga mot öga i stallet inför andra.
Valet är ditt!
Behöver jag tillägga att mitt foder räckte längre efter det?