fredag, juni 10, 2005

Asiatisk mat och alkoholism!

Vad finns det för sjukt samband mellan asiatisk mat och alkoholism egentligen? påväg hem tänkte jag stanna till på en thairestaurang och plocka upp lite nudlar och stuff. Utanför sitter ett helt alkisposse och dricker. Jag beslutar mig för att köpa färsk tortellini på hemköp istället.

Så fort det finns en kinakrog så vet man att det finns alkisar. Varför är det så? Det är inte ens en fördom utan ren fakta. Någon borde sätta forskning på den saken. Blir en alkoholist jävligt sugen på strimlad biff när han/hon tagit en vinfylla. Men jag tror inte det. För jag har aldrig sett dem äta och det är inte nämnvärt billigt att supa på kinakrog. det finns lätt billigare alternativ och är det något fyllon är bra på så är det att finna största möjliga berusningsnivå med minsta möjliga medel. Kanske är det inredningen som lockar, vad vet jag?

Jag har alltid trott att det bara är kinakrogar som drar till sig a-lagarna men uppenbarligen har de fått blodad tand och breddat sig något och gått över till thai...

När jag hade ätit la jag mig och nanade på soffan. Skönt att vara gräsänkling för en kväll. varför heter det så... gräsänkling... får kolla upp det. Och nu är klockan 23.50 och jag är pigg som en femtonåring. inte särskilt ofta jag är det vid den här tiden sedan Stella kom.

Nattelinatt som flanders skulle sagt.

1 kommentar:

lugn sa...

Kanske för att alkisarna är lite ensama och ledsna och för att asiaterna är snälla och trevliga alltid.
Eller för att asiaterna är snälla och trevliga alltid och inte slänger ut en alkis?